12 Απρ 2016

Ποιος θορυβήθηκε...

Ποιος θορυβήθηκε...

Διαβάζουμε διάφορα δημοσιεύματα με αφορμή την εκδήλωση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ στο Λιτόχωρο. Μάλιστα, η «Εστία» γράφει: «Το ΚΚΕ θορυβημένο από την ηγεμονική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αριστερά, απεφάσισε να υπερασπισθεί την θέση του στον πολιτικό χάρτη. Εκήρυξε το τρέχον έτος εόρτιο των 100 ετών από την ίδρυσή του (παρόλο κάτι τέτοιο δεν ισχύει). Εν συνεχεία απεφάσισαν να εορτασθούν τα 70 χρόνια του λεγόμενου "Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας" και επέλεξαν τον χώρο του Λιτόχωρου προς τούτο, εκεί που άρχισε ο "Τρίτος Γύρος"».


Επειδή η εμπάθεια και ο αντικομμουνισμός δεν τους επιτρέπουν να παρακολουθούν ολοκληρωμένα τη δραστηριότητα του ΚΚΕ, τους ενημερώνουμε ότι και το έτος 2016 είναι ενταγμένο στον πενταετή γιορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ που ξεκίνησε το 2013 και θα κορυφωθεί το 2018, οπότε έχει τα γενέθλιά του. Εχει ήδη πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων από την Ιστορία του Κόμματος, σε όλη τη χώρα, όπως η μεγάλη εκδήλωση στην Τρίπολη για τους εκτελεσμένους από το Εκτακτο Στρατοδικείο την περίοδο 1947 - 1949, οι εκδηλώσεις στο Ναύπλιο και την Ακροναυπλία που λειτουργούσε ως στρατόπεδο πολιτικών κρατουμένων από το 1937, ενώ έχουν προγραμματιστεί και πολλές άλλες, όπως οι εκδηλώσεις για τα 80χρονα του Μάη του '36 φέτος στη Θεσσαλονίκη κ.ο.κ.

Τα 70χρονα του ΔΣΕ δεν γιορτάστηκαν αποκλειστικά στο Λιτόχωρο. Προηγήθηκε η εκδήλωση για τη μάχη της Φλώρινας, όπου στήθηκε και μνημείο για τους πεσόντες, και θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις, όπως αυτές που προγραμματίζει η ΚΝΕ τον Ιούλη, στο Βίτσι.
Και φυσικά το ΚΚΕ τιμά τους αλύγιστους της ταξικής πάλης σε όλη την πορεία του, ανεξάρτητα αν στα χρόνια της παρανομίας ο αντίπαλος «έκοβε και έραβε» την Ιστορία στα μέτρα του.

Και για να ολοκληρώσουν το ρεπορτάζ τους από το Λιτόχωρο, να τους επισημάνουμε ότι ο λαός της πόλης ήταν στους δρόμους, πολλοί χειροκροτούσαν και από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια των σπιτιών, χαιρετούσαν το πέρασμα 2.000 (δύο χιλιάδων) διαδηλωτών, που σχημάτισαν πορεία μέχρι την πλατεία όπου βρίσκεται μεγαλοπρεπές μνημείο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με τις στήλες που αναγράφουν τα ονόματα των Λιτοχωριτών αγωνιστών που έπεσαν είτε στο έπος του '40 είτε στην κατοχή 1941 - '44, μέλη του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, είτε στις μάχες 1946 - '49 ως μέλη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.


Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ