12 Απρ 2016

Ρατσιστικό παραλήρημα και δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών

Ρατσιστικό παραλήρημα και δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών

Την εμφάνισή τους έκαναν την περασμένη Παρασκευή τάγματα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, διοργανώνοντας συγκέντρωση με σύνθημα «κατά της ισλαμοποίησης» έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ομιλητής στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ήταν ο υπόδικος Ν. Μιχαλολιάκος, ενώ εκεί βρίσκονταν και οι υπόδικοι βουλευτές Κασιδιάρης και Λαγός.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ομάδες χρυσαυγιτών επιτέθηκαν σε συγκέντρωση που διοργανωνόταν σε κοντινή απόσταση από διάφορες οργανώσεις με συνθήματα «Ανοίξτε τα σύνορα». Από την επίθεση, που χαρακτηριστικό της είχε ρατσιστικά, φασιστικά συνθήματα κατά προσφύγων και μεταναστών, δεν γλίτωσε εργαζόμενος σε τηλεοπτικό συνεργείο, όταν χρυσαυγίτης κρανοφόρος πετάγεται από ομάδα και με σιδερόβεργα επιχειρεί δολοφονικό χτύπημα, που ευτυχώς δεν βρήκε το στόχο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η επίθεση ξεκίνησε με παράγγελμα που δόθηκε από τον Κασιδιάρη. Γυναίκα φωτογράφος διαδικτυακού περιοδικού κατήγγειλε ότι μαυροφορεμένος άνδρας, που είχε βγει από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής, τη χαστούκισε και την κλώτσησε στο πρόσωπο την ώρα που κάλυπτε τα γεγονότα. Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια αστυνομικών, οι οποίοι δεν αντέδρασαν... Ο οπερατέρ γλίτωσε από το δολοφονικό χτύπημα γιατί πρόλαβε να κάνει ελιγμό, ενώ ένας αστυνομικός έσπρωξε μετά τον χρυσαυγίτη. Σε φωτογραφίες των επεισοδίων φαίνεται και ο πυρηνάρχης Πειραιά Σωτήρης Δεβελέκος.
Σε καταγγελίες που επικαλούνται φωτογραφίες και βίντεο, χρυσαυγίτες και ΜΑΤ βρίσκονταν στην ίδια πλευρά την ώρα της συμπλοκής με αναρχοαυτόνομους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες που συνοδεύονται από δημοσιοποίηση φωτογραφικών ντοκουμέντων, καταγγέλλεται πως ο συγκεκριμένος που επιτέθηκε στον οπερατέρ ...βολτάρει ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ, έχοντας βγάλει το κράνος του, χωρίς να γίνεται απολύτως καμία κίνηση για τη σύλληψή του.
Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, οι δικηγόροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα έκαναν έκκληση να χορηγηθεί άδεια στους δικηγόρους, για να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, «για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα της φασιστικής και ναζιστικής βίας, οι οπαδοί της οποίας αποδεδειγμένα και επανειλημμένως αποθρασύνονται από τη μη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δικαστηρίου». Κάλεσαν, επίσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης να προβεί στα απαραίτητα μέτρα για την ταχεία διεξαγωγή της δίκης.
Επιπλέον, προχτές Κυριακή το απόγευμα, μία άλλη οργάνωση φασιστοειδών ονόματι Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ενωση (σ.σ. έχει στελεχωθεί και από πρώην χρυσαυγίτες) επιχείρησε να εισβάλει στο λιμάνι του Πειραιά. Ομάδες φασιστοειδών επιχείρησαν να μπουν στο χώρο του λιμανιού όπου βρίσκονταν μετανάστες και πρόσφυγες, από την πύλη Ε8, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικούς των ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ έγιναν και τρεις συλλήψεις. Από την αρχή στράφηκαν εναντίον των δημοσιογράφων, βρίζοντας χυδαία και απειλώντας κατά τηλεοπτικών συνεργείων. Τα φασιστοειδή φώναζαν συνθήματα εναντίον του Παύλου Φύσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ