16 Απρ 2016

Καταγγέλλει τις προκλητικές διώξεις μελών και στελεχών του ΚΚ Πολωνίας

Καταγγέλλει τις προκλητικές διώξεις μελών και στελεχών του ΚΚ Πολωνίας



Σε δύσκολες συνθήκες δίνουν τη μάχη οι Πολωνοί κομμουνιστές
Σε δύσκολες συνθήκες δίνουν τη μάχη οι Πολωνοί κομμουνιστές
Τις προκλητικές ποινικές καταδίκες μελών και στελεχών του ΚΚ Πολωνίας και τις αντικομμουνιστικές διώξεις και σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, με Ερώτησή του στην Υπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι. Το περιεχόμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Πρόσφατα, μέλη και στελέχη του ΚΚ Πολωνίας καταδικάστηκαν από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Dabrowa Gornicza με ποινές φυλάκισης έως και 9 μήνες, γιατί θεωρήθηκε "αδίκημα" κι έγκλημα η διάδοση των ιδεών τους μέσω της εφημερίδας "Brzask" και της ιστοσελίδας www.kompol.org.
Για την καταδίκη τους, το δικαστήριο, ακολουθώντας τις αντικομμουνιστικές θέσεις των πολωνικών αρχών, επιστράτευσε σαθρές κι έωλες κατηγορίες περί "δημόσιας προώθησης ολοκληρωτικού συστήματος", προσπαθώντας έτσι να σβήσει και να συκοφαντήσει τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο σοσιαλισμό, το δικαίωμα της δουλειάς, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Οι πολωνικές αρχές προκλητικά εδώ και χρόνια απαγορεύουν τα κομμουνιστικά σύμβολα και τώρα καταδικάζουν τους κομμουνιστές, με την επίκληση των "δημοκρατικών αξιών".
Ανάλογες αντικομμουνιστικές διώξεις, καταδίκες κι απαγορεύσεις ΚΚ έχουν επιβληθεί και ισχύουν και σε άλλα κράτη - μέλη, με την ανοιχτή στήριξη της ΕΕ, η οποία έχει αναγορεύσει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία της, που πηγαίνει χέρι - χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης. Μπορεί τώρα καθένας και με αποδείξεις να αντιληφθεί τι ακριβώς σημαίνουν οι διακηρύξεις της ΕΕ περί των "αξιών της ελευθερίας και δημοκρατίας".
Αυτή είναι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της κι η ταξική βαρβαρότητα του συστήματος που υπερασπίζονται. Το δίκιο της εργατικής - λαϊκής πάλης, η αλήθεια των κομμουνιστών δεν δικάζονται, ούτε απαγορεύονται. Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει.
Ερωτάται η Υπατη Εκπρόσωπος: Στις "αξίες" της ΕΕ συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση και δίωξη της κομμουνιστικής ιδεολογίας, η ποινικοποίηση της έκφρασης των κομμουνιστικών ιδεών και της δράσης των κομμουνιστών που επιβάλλουν οι αρχές και η κυβέρνηση της Πολωνίας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ