16 Απρ 2016

Το Κίεβο βομβαρδίζει το Ντονμπάς εν μέσω κλιμάκωσης της στρατιωτικής του παρουσίας στην ουδέτερη ζώνη

 Το Κίεβο βομβαρδίζει το Ντονμπάς εν μέσω κλιμάκωσης της στρατιωτικής του παρουσίας στην ουδέτερη ζώνη

Πιστοποιώντας για μια ακόμα φορά ότι οι συμφωνίες των ιμπεριαλιστών και των ακροδεξιών λακέδων τους δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο είναι γραμμένες, το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου παραβίασε την εκεχειρία μερικές εκατοντάδες φορές μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Οι αρχές της ΛΔ Ντονιέτσκ μιλούν για 283 παραβιάσεις και 2197 βομβαρδισμούς, εκ των οποίων οι 1402 με βαριά όπλα, στο διάστημα 9-15 Απρίλη.

Στη ΛΔ Λουγκάνσκ 4 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 8 τραυματίστηκαν, ενώ στη ΛΔ Ντονιέτσκ σκοτώθηκαν 4 στρατιώτες, τραυματίστηκαν 4 άμαχοι και καταστράφηκαν 4 σπίτια και ένα σχολείο. Φιλοκιεβικές πηγές αναφέρουν πως ο ουκρανικός στρατός κατέλαβε πλήρως το χωριό Σιροκίνο, που βρίσκεται στην ουδέτερη ζώνη.

Ο ΟΑΣΕ επιβεβαιώνει ότι λαμβάνουν χώρα παραβιάσεις από την πλευρά του Κιέβου. Την ίδια στιγμή, σε ελέγχους που πραγματοποιούν στις αποθήκες οπλισμού του ουκρανικού στρατού, οι παρατηρητές του διαπιστώνουν συχνά την απουσία οπλικών συστημάτων που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί – αυτό συμβαίνει γιατί έχουν μεταφερθεί προς την ουδέτερη ζώνη.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της ΛΔ Ντονιέτσκ αναφέρουν πως έχουν ανιχνεύσει τα παρακάτω στοιχεία σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές δυνάμεις που συγκεντρώνει το Κίεβο στην ουδέτερη περιοχή:
  • 10 τανκς στην Κοντέμα (6 χλμ από τη γραμμή επαφής) 
  • 3 πυραυλικά συστήματα Grad στη Νοβγκροντσκόγιε (6 χλμ από τη γραμμή επαφής)
  • 4 συστήματα πυροβολικού στο Περβορμαϊσκ (6 χλμ από τη γραμμή επαφής)
  • 2 ολμοβόλα στην Κρασνογκορόβκα (6 χλμ από τη γραμμή επαφής)
  • 10 τανκς στο Στεπνόβε (7 χλμ από τη γραμμή επαφής)
  • τάγματα του Δεξιού Τομέα και άλλων φασιστών στο Μπεριοζοβόγιε και το Σλαβνόγιε (6 και 3 χλμ από τη γραμμή επαφής αντίστοιχα)
Με βάση τα παραπάνω, τα φασιστόμουτρα του Κιέβου προετοιμάζουν κατά πάσα πιθανότητα μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο Ντονμπάς. Θα φάνε τα μούτρα τους.
Πηγή: solidarityantifascistukraine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ