28 Απρ 2016

Αλλοι δύο Παλαιστίνιοι θύματα της κατοχικής βίας...

Αλλοι δύο Παλαιστίνιοι θύματα της κατοχικής βίας...
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Με το πρόσχημα ότι ήταν «οπλισμένοι με μαχαίρια», οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εκτέλεσαν εν ψυχρώ την 23χρονη Παλαιστίνια Μάραμ Αμπού Ισμαήλ και τον 16χρονο αδελφό της, Ιμπραχίμ, ρίχνοντας εναντίον τους καταιγιστικά πυρά επειδή δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στα κελεύσματα να σταματήσουν στο σημείο αστυνομικού ελέγχου, Καλάντια, από το οποίο επιτρέπεται, όμως, μόνο η διέλευση οχημάτων.
Ο Αλάα Σόμποχ, Παλαιστίνιος οδηγός λεωφορείου, μιλώντας στο πρακτορείο «Ρόιτερς» με την ιδιότητα του αυτόπτη μάρτυρα στο νέο φονικό με αυτουργούς Ισραηλινούς αστυνομικούς, δήλωσε πως οι δύο νέοι κινούνταν σαν να μη γνώριζαν τις διαδικασίες διέλευσης. Μετά το συμβάν, Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν γενικευμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και δακρυγόνων για να εμποδίσουν τους δημοσιογράφους, που έσπευσαν να καταγράψουν ακόμη μία εν ψυχρώ εκτέλεση Παλαιστινίων πολιτών.
Η Καλάντια είναι το κύριο σημείο διέλευσης των Παλαιστινίων ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα. Στην περιοχή έχει στηθεί ισραηλινό σημείο αστυνομικού ελέγχου που μοιάζει με φρούριο και αντιπροσωπεύει για τους Παλαιστινίους ένα από τα ντροπιαστικά σύμβολα της κατοχής.
Ενταση επικράτησε νωρίτερα χτες και στον περίβολο του τεμένους Αλ Ακσα στην Α. Ιερουσαλήμ, απ' όπου απομακρύνθηκαν από τις ισραηλινές αρχές πέντε Εβραίοι προσκυνητές που παραβίασαν τους κανονισμούς διέλευσης, κινούμενοι απρεπώς προς τη μεριά φρουρών του τεμένους. Οι πέντε ήταν μεταξύ αρκετών εκατοντάδων Εβραίων προσκυνητών που επισκέπτονται αυτές τις μέρες την περιοχή, ενόψει των εορτασμών του εβραϊκού Πάσχα που ολοκληρώνονται το ερχόμενο Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ