14 Απρ 2016

ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΕΕ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο

RT: Απόρρητο σχέδιο της CIA θα έδινε αντιεροπορικούς πυραύλους σε Σύρους αντάρτες;-ISIS


Σε ένα απόρρητο ‘Plan B’ της CIA για την Συρία αναφέρεται δημοσίευμα του Russia Today. Το σχέδιο αυτό προωθήθηκε στο γραφείο του Αμερικανού προέδρου σύμφωνα με αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους στην Wall Street Journal.
Το σχέδιο προέβλεπε τον εξοπλισμό των «μετριοπαθών» Σύρων ανταρτών με αντιεροπορικά όπλα ώστε να πολεμήσουν το υποστηριζόμενο από τον Άσαντ καθεστώς.
Την παραμονή της εκεχειρίας τα μεσάνυχτα της 27ης Φεβρουαρίου, οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των χωρών της Μέσης Ανατολή συναντήθηκαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ώστε να καταστρώσουν ένα σχέδιο διεξαγωγής πολέμου μετά την εκεχειρία.
Το σχέδιο πάγωσε προσωρινά.
Σύμφωνα όμως με την Wall Street Journal, η Ουάσιγκτον και σύμμαχοί της όπως η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία συζητούν για το είδος του οπλισμού που θα πρέπει να παραδοθεί στους Σύρους αντάρτες στο πλαίσιο του απόρρητου προγράμματος.
Οι ειδικοί συμφώνησαν ότι οι Σύροι αντάρτες χρειάζονται περισσότερα ηλεκτρονικά μέσα ώστε να καταστείλουν την αποτελεσματικότητα του πυροβολικού του Άσαντ και να καταρρίψουν μαχητικά αεροσκάφη.
Για το τελευταίο εξετάζονται τα ατομικά αντιεροπορικά συστήματα (MANPAD). Τα οπλικά αυτά συστήματα είναι πρόθυμες να τα παρέχουν Τουρκία και Σαουδική Αραβία.
Μικρές ποσότητες τέτοιων όπλων φαίνεται πάντως να έχουν φτάσει ήδη στα χέρια Σύρων ανταρτών.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal αμερικανοί αξιωματούχοι προώθησαν ένα «μήνυμα στους ρώσους ομολόγους τους, σύμφωνα με το οποίο μια επιστροφή σε εκτεταμένες πολεμικές συγκρούσεις θα είχε σαν αποτέλεσμα να «τεθεί σε κίνδυνο η ζωή περισσότερων Ρώσων πιλότων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ