14 Απρ 2016

Νέες τουρκικές υπερπτήσεις υπό τα βλέμματα των ΝΑΤΟικών

Νέες τουρκικές υπερπτήσεις υπό τα βλέμματα των ΝΑΤΟικών
Αποκαλύπτονται τα φούμαρα της συγκυβέρνησης περί «προστασίας» και «ασφάλειας» που παρέχει η βαθύτερη εμπλοκή ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στη χώρα...



Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν απανωτές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά
Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν απανωτές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά
Υπό τα βλέμματα των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν κληθεί στην Ελλάδα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (δηλαδή της αρμάδας της λυκοσυμμαχίας που αναπτύχθηκε στο Αιγαίο τάχα για το Προσφυγικό και των δυνάμεων των ΗΠΑ που πραγματοποιούν νέες συνεκπαιδεύσεις με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις), συνέχισε και χτες η Αγκυρα, για τρίτη συνεχή μέρα, τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, μετά τις υπερπτήσεις, Δευτέρα και Τρίτη, πάνω από Λέσβο και Οινούσσες, και χτες το πρωί, «σε μια δύσκολη μέρα για την Πολεμική Αεροπορία», όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκης, τουρκικά μαχητικά μπήκαν και βγήκαν 6 φορές στον ελληνικό εναέριο χώρο, πραγματοποιώντας υπερπτήσεις πάνω από το νησί Οινούσσες και την παρακείμενη νησίδα Παναγιά, στα ανατολικά της Χίου.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «Ενα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών "F-16" εισήλθε στις 08.33 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και πραγματοποίησε τις ακόλουθες υπερπτήσεις: Την 08.33, άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 5.500 πόδια. Την 08.44, άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 22.500 πόδια. Την 08.54, άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 25.500 πόδια. Την 09.12, άνωθεν ν. Παναγιά, στα 30.000 πόδια. Την 09.24 άνωθεν ν. Παναγιά στα 30.000 πόδια. Την 09.30 άνωθεν ν. Παναγιά στα 26.000 πόδια. Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 09.31 βορείως ν. Χίου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, προχώρησαν σε 9 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Aθηνών και 24 παραβιάσεις ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ενώ σημειώθηκαν και 2 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν.
Ολα αυτά, ενώ στη θαλάσσια περιοχή πέριξ της Χίου, όπως και της Λέσβου, πλέουν πλοία της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 και ενώ είναι σε εξέλιξη άλλη μια συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με Αμερικανούς, ειδικότερα του 865ου Τάγματος Εναερίου Εφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ) με την 37η AIRLIFT SQUADRON των ΗΠΑ.
Πεντακάθαρα αποκαλυπτήρια, δηλαδή, για τα γνωστά φούμαρα που αναμασά η συγκυβέρνηση, ότι τάχα η βαθύτερη εμπλοκή ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στην Ελλάδα αποτελεί προστασία για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την «ασφάλεια»...
Σημειωτέον, στα αρμόδια επιτελεία υπάρχει προβληματισμός για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και το στόχο τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται όλα τα σενάρια, ακόμα κι αυτό της κλιμάκωσης μέχρι θερμού επεισοδίου, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
«Ενημερώνουν» ΝΑΤΟ και ΗΠΑ...
Και παρότι η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται με ΝΑΤΟικό καπέλο, η κυβέρνηση επιμένει να παραπέμπει στην... επιδιαιτησία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Χαρακτηριστικά, μιλώντας χτες στον «Real FM», ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, ανέφερε ότι «με το υπουργείο Εξωτερικών αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει μέτρα. Από τη μεριά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ό,τι περνάει αναχαιτίζεται. Από τη μεριά του υπουργείου Εξωτερικών και με τον πρωθυπουργό προχωρούμε άμεσα τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν με την προκλητική στάση της Τουρκίας αυτές τις τρεις μέρες».
Ανέφερε συγκεκριμένα: «Ολες οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου έχουν με τον αυστηρότερο τρόπο καταγγελθεί και στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και σε στρατιωτικό επίπεδο. Τώρα, παίρνονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες» και πρόσθεσε ότι «έχει ενημερωθεί ακόμα και σε πολύ υψηλό επίπεδο ο αμερικανικός παράγοντας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ