9 Απρ 2016

ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΟΙ ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ (διανυκτερευση )

 ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΟΙ ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ (διανυκτερευση )




Στα Μέγαρα βρίσκονται οι οδοιπόροι στα πλαίσια της μεγάλης πορείας Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται εκδήλωση υποδοχής από την δημοτική αρχή και το Εργατικό Κέντρο Μεγάρων.
Νωρίτερα και διασχίζοντας την πόλη των Μεγάρων οι οδοιπόροι φώναζαν συνθήματα όπως, «Πάτρα - Αθήνα ήταν η αρχή, εμπρός λαές στην πρώτη τη γραμμή». (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).
Οι οδοιπόροι θα διανυκτερεύσουν απόψε και το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσουν την πορεία τους μέχρι την Ελευσίνα.


"ΕΙΣΤΕ Η ΣΑΠΙΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ,ΨΩΦΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ (Η πορεία Πάτρα -Αθήνα περνώντας από τα γραφεία της ναζιστικής χ.α στα Μέγαρα )"
Του "παλαβου " Ικαριώτη ..."ανταποκριτη" μας 


Με το σύνθημα «Πάτρα - Αθήνα ήταν η αρχή, εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή», μπήκε λίγο μετά τις 19.00 στα Μέγαρα, η μεγάλη πορεία για την ανεργία, κάνοντας αισθητή την παρουσία της στην πόλη. (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).
Στην πλατεία Λιτάρα στήθηκε η συγκέντρωση υποδοχής της στην πόλη.
Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Παναγιώτης Στρατούρης, αφού καλωσόρισε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, μίλησε για τα μεγάλα προβλήματα της εργατικής τάξης στην περιοχή, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα στην ομιλία του ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω στο Μεσαίωνα».
Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην ομιλία του, επανέλαβε τα αιτήματα της μεγάλης πορείας από την Πάτρα στην Αθήνα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας πήρε αυτή την πρωτοβουλία. «Τι θέλαμε να πετύχουμε; Να μπει σε κίνηση ο άνεργος, ο εργαζόμενος που δουλεύει 2ωρα και 4ωρα για 200 και 300 ευρώ, δηλαδή σαν δούλος». «Η υπόθεση θα κριθεί απ' τους αγώνες. Αν μπούμε σε κίνηση μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτοί έχουν πολλά εκατομμύρια, εμείς είμαστε εκατομμύρια», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις κατακτήσεις όπως η Ασφάλιση που κερδήθηκαν με αγώνες αλλά και στις τεράστιες σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας που είναι ικανές να θρέψουν τους πάντες, να δώσουν σε όλους δουλειά με δικαιώματα, αλλά που αυτό δε γίνεται γιατί αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία έχουν άλλα συμφέροντα. «Ο,τι δε δίνουν πρέπει να το κερδίσουμε με τον αγώνα μας», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.
Η βραδιά έκλεισε με την πολύ όμορφη και επίκαιρη θεατρική παράσταση: «Η μοναδική και ασυνήθιστη ιστορία του Ευτύχη ή αλλιώς Ευτυχία», από τη θεατρική ομάδα «Ως Πότε».
Το σημερινό δύσκολο μέρος της διαδρομής είναι πλέον πίσω τους και όλοι ετοιμάζονται για την αυριανή μέρα όπου η πορεία θα διανύσει την απόσταση από τα Μέγαρα ως την Ελευσίνα και βέβαια για τη μεγάλη κορύφωση, τη συγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα.  

απο 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ