30 Ιουλ 2016

Οταν το καζάνι βράζει ... ο κώλος της μαιμούς γιορτάζει

 Οταν το καζάνι βράζει ... ο κώλος της μαιμούς γιορτάζει


   Κάποιος κύριος Κανελλόπουλος στο The Press Project (TPP) ... εμφανίσθηκε ενοχλημένος επειδή ο Μήτσος ο Κουτσούμπας ανέφερε στη βουλή κάτι για το περσινό "περήφανο ΟΧΙ" του ελληνικού λαού. "Το πάλιοΚΚΕ που εγκατέλειψε πέρσι το λαό τώρα ας μην μιλάει" !!! Μάλιστα τον κύριο Κανελλόπουλο το δέρνει η υποψία (και η αγωνία) ... μή τυχόν το ΚΚΕ προσπαθεί να σφετεριστεί αυτό το ΟΧΙ !!!  
Απίστευτο, απίστευτο ... οι ψωριάρηδες της μοναχικής λιτανείας μεταμορφώνονται σε σφετεριστές !!! 
   
   Ο κύριος Κανελλόπουλος δεν μπορεί (ή προφανώς δεν τον βολεύει) ... να καταλάβει οτι στην έκφραση ... "περήφανο ΟΧΙ" περικλείονται δύο ανεξάρτητα νοήματα
   
   Πρώτο νόημα: Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου ΟΧΙ. Στην πράξη ο λαός κλήθηκε να απαντήσει εαν συμφωνεί με το σχέδιο Γιούνκερ (ήταν το ΝΑΙ) ... η με το σχέδιο Τσίπρα (ήταν το ΟΧΙ). Με κανένα τρόπο στον λαό δεν τέθηκε το ερώτημα ... Ναι ή Οχι στην ΕΕ ή στο € ... και ας αφήσουν τα δροσερά παραμυθάκια οι τότε παρατρεχάμενοι (και τώρα μετανοιωμένοι) του Τσίπρα ... αφού ήταν φώς φανάρι πως με οποιοδήποτε αποτέλεσμα ο Τσίπρας ήταν αποφασισμένος να σκύψει στα τέσσερα όπως φάνηκε στο μπαλκόνι το ίδιο βράδυ και την επόμενη μέρα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο Τσίπρας απο την πρώτη στιγμή αρνήθηκε να μπεί στο ερώτημα του δημοψηφίσματος για έγκριση και το δικό του σχέδιο (ήταν η πρόταση του ΚΚΕ) ... επειδή ήξερε πολύ καλά οτι έτσι θα έδινε στον λαό μιά πραγματική ευκαιρία να εκδηλώσει την πραγματική του περηφάνια !!! Κάθε τέτοια σκέψη τον έκανε ... να χεστεί πάνω του (φαντασθείτε ένα 40% ΝΑΙ σε όλα, ένα 40% ΟΧΙ στο σχέδιο Γιούνκερ αλλά ΝΑΙ στο σχέδιο Τσίπρα και ένα 20% ΟΧΙ σε όλα) ... και να κατουρηθεί πάνω του αφού το σχέδιο δημοψηφίσματος που υλοποιήθηκε είχε την έγκριση της Μέρκελ και την εκφρασμένη θέληση του Τσίπρα οτι σε δυό μέρες θα φέρει συμφωνία. Χώρια που είχε ξαμολύσει τους μισούς ανέλληνες και ολόκληρο το παπαδημουλαίικο να προπαγανδίζει σχεδόν φανερά το ΝΑΙ !!! Φανταστείτε τι έγινε στο παρασκήνιο. Τελικά ο Τσίπρας ούτε χέστηκε, ούτε κατουρήθηκε ... έπαθε μόνο έρπη !!!  
  Ολα αυτά βέβαια τα ήξεραν ... όλες οι μετανοημένες σήμερα  πουτανίτσες ... που τότε διέδιδαν πως το ΟΧΙ θα αναγκάσει τον Τσίπρα να έλθει στον "ίσιο δρόμο", χώρια που μπορεί να απαλλαχτούμε - έλεγαν - απο το καταραμένο € (έκαναν ολοήμερες και ολονύχτιες προσευχές να πιάσει το σχέδιο Σόιμπλε !!!) και κυρίως εκείνο το ΟΧΙ μπορεί (δεν κόβαν το λαιμό τους) να αποτελέσει μιά νέα κινηματική ευκαιρία (κλάνει ο πεθαμένος ??) ... και δώστου τη μέρα του δημοψηφίσματος να προγκάνε οργανωμένα το κουκουέδικο απο τα εκλογικά κέντρα ... παρεούλα με τους χρυσαυγίτες !!!  Ολες αυτές οι πουτανίτσες σήμερα υπερασπίζονται την περηφάνια εκείνου του ΟΧΙ ... ο επαναστάτης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο πολύς Γιάνης Βαρουφάκης, η μπριόζα πολιτική ντιζέζ Ζωζώ, οι αντάρσυοι "κομμουνιστές" της παρηγοριάς, τα αντιεξουσιαστικά κουκουλο-φυντάνια και όλοι οι παρατρεχάμενοι εργολάβοι ανέγερσης αριστερών αναχωμάτων.
   Ας θυμηθούμε το ουσιαστικό περιεχόμενο εκείνου του περήφανου ΤσιπροΟΧΙ πίσω απ΄το οποίο συντάχθηκαν ένα σωρό πικραμένοι κολλώντας ο καθένας στο ΟΧΙ οτι τράβαγε η ψυχούλα του ... πέρα και πάνω απο την πραγματικότητα.
   Είναι φανερό πως τελικά ο Τσίπρας σχεδιασμένα πέρσι το καλοκαίρι έβαλε στον ελληνικό λαό ένα αισχρό δίλημμα-παγίδα με μαθηματικά δεδομένη πολιτική έκβαση ασχέτως αποτελέσματος
   Το μόνο που έμενε ήταν αν ο λαός ... 
   ... θα σκιαζόταν απο την ανοιχτή τρομοκρατία που εξαπολύθηκε απο όλο το φάσμα της ευρώδουλης αστικής εξουσίας (απο το φιλελέδικο μέχρι το πασοκοσυριζαίικο, απο τον κρατικό μηχανισμό μέχρι κάθε μεγαλοεργοδοσία του ιδιωτικού τομέα) για να γονατίσει στο ΝΑΙ (αυτό στην ουσία επιδίωκε ο Τσίπρας για να του λυθούν τα χέρια και για να πετάξει στη γωνία ανήμπορη κάθε εσωκομματική αντιπολίτευση) ...
   ... ή αν θα τους σιχτίριζε με ένα ΟΧΙ παρ΄ότι ήξερε πως το πρακτικό αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. 
   Για να κάνεις το δεύτερο μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα φόβου ... χρειάζεται μιά κάποια περηφάνια και αυτό είναι το δεύτερο ανεξάρτητο νόημα της έκφρασης "περήφανο ΟΧΙ". Ηταν μιά περήφανη στάση σε ένα ψεύτικο ΟΧΙ. 

   Ολοι καταλαβαίνουμε πόση περηφάνια ανήκει σε αυτούς ... που εδειξαν στο λαό την ψευτιά εκείνου του ΟΧΙ και πόση σε εκείνους που προσπάθησαν να τον πείσουν πως το κάλπικο εκείνο ΟΧΙ ... ήταν αληθινό. Με την αλήθεια δεν μπορείς ποτέ να σφετεριστείς τίποτα ... με το ψέμα το μόνο που επιδιώκεις είναι να σφετεριστείς κάτι. Και ο κύριος Κανελλόπουλος και όλοι οι ομοιοί του ... τελικά δεν υπερασπίζονται την περηφάνια του λαού που πέρσι την ξευτίλιζαν με τα ψεματά τους ... αλλά προσπαθούν ακόμα και σήμερα να σφετεριστούν οτι εκμεταλλεύσιμο έχει απομείνει στο μυαλό του λαού απο εκείνο το ψέμα. 

   Απόδειξη ?? Ο Κανελλόπουλος επιμένει (απαντώντας στον Μπογιόπουλο) 
   Μπίνγκο !!! ο κυρ΄ Κανελλόπουλος. Δύο σε ένα. Και το ΚΚΕ είναι σεχταριστές που αφήνουν το λαό στην τύχη του γιατί δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε σχήμα εξουσίας (η παλαιοπασοκιά σε όλο της το μεγαλείο όταν μπερδεύεις την εξουσία με την κυβέρνηση υπηρετών της εξουσίας) ... και οτι εμείς που σας τα λέμε αυτά είμαστε περήφανοι και οχι ψεύτες !!! Απλά μας κορόιδεψε ο Τσίπρας ... αλλά τίποτα δεν μας εμποδίζει να σας λέμε οτι σας λέγαμε και πέρσι. Οτι μας είπε η Ζωζώ τις προάλλες με άλλα λόγια ... "όταν το σύστημα αρχίζει να τρέμει, το ΚΚΕ τρέχει και το στηρίζει" !!!   
  ΟΚ ... καταλάβαμε.

   Σαν κλείσιμο για την περηφάνια του λαού ... χρησιμοποιώ ένα περσινό μου σχόλιο απο την άλλη μέρα εκείνης της συγκέντρωσης που κοκορεύεται ο Κανελλόπουλος πως ήταν εκεί ...
Τώρα που το καζάνι βράζει ... ο κώλος της μαιμούς γιορτάζει
               


# Παρασκευή 3/7/2015. Ηταν μιά τεράστια συγκέντρωση η συγκέντρωση του ΟΧΙ !!!

# ΟΧΙ στον φοβο ... είπαν !!! ... το κατάφεραν ?? Αφήσαν στην πλατεία τον φόβο τους ??

# Φύγαν απ΄το Σύνταγμα αποφασισμένοι ??

# Αποφασισμένοι για ποιό πράγμα ??

# ΟΧΙ στον εκβιασμό !!! ...

# ... απ΄όπου και αν προέρχεται ??

# Ηταν η αρχή ενός κινήματος, ένα πανηγύρι της απόφασης ... ή μιά ανάθεση, ένας θηριώδης εξορκισμός, ένα ευχέλαιο ??

# Ηταν μιά συγκυρία, μιά συναστρία ... ή κάτι θα μείνει ??

# Ηταν η ρήξη ... ήταν ο συμβιβασμός ... ή και τα δυό μαζί ??

# Μιλήσαν, τα είπανε ... η υποταγή με την ρήξη ?? Κοιτάχτηκαν κατάματα ??

# Τι ακριβώς κέρδισε απ΄τα δύο ??

# Η θέληση για ρήξη των καλλιτεχνών ... η “ρομαντική” ρήξη τον παραμέρισε τον ρεαλισμό των πολιτικών ??

# Κέρδισαν οι νότες του Μικρούτσικου ... τον Παπαδημούλη ??

# Το πνεύμα της ΕΔΑ ... ξεθώριασε λίγο τον “πατριωτισμό” του Καμμένου ??

# Τα συνθήματα της Ανταρσύα ... κάλυψαν τα φασιστικά ζήτω ??

# Οι ζωές των ανθρώπων ... έφτυσαν κατάμουτρα τον Ντελόρ και τον Ζισκάρ ντ΄Εστέν ??

# Το πνεύμα του Τσέ ... σμπαράλιασε την χυδαιότητα του Ζίζεκ ??



# Εγινε κάτι ??

# ... ή αποχώρησαν όπως ήλθαν ??

# Κινήθηκε κάτι ... ή ζήσαμε μια νεκρή πρόσθεση ??

# Μιά νεκρή πρόσθεση ... δυστυχώς ... οχι γιατί οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί δεν ήθελαν να σκεφτούν ή να αποφασίσουν κάτι διαφορετικό ... αλλά επειδή το πλαίσιο” της συγκέντρωσης ... ήταν ασφυκτικό ως απαγορευτικό για οποιαδήποτε ζύμωση.

# Ηταν μιά συνάθροιση ... χωρίς συνισταμένη.

# Ηταν μια μαζική προσευχή ... αναποφάσιστων, απογοητευμένων και μετανοιωμένων.

# Ηταν ένα ... “τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια” ... πριν την θυσία.

# Το ξέρουν ... όμως την Δευτέρα χιλιάδες απο αυτούς θα συναντηθούν με την πραγματικότητα ... και θα την έχουν ξεχάσει αυτή την νύχτα ... ή θα την θυμούνται με πίκρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ