27 Αυγ 2016

Προς αποκατάσταση της αλήθειας...

Προς αποκατάσταση της αλήθειας...

Ο «Ριζοσπάστης» έχει ξαναγράψει για το δημαγωγικό κουρνιαχτό που σηκώνει η κυβέρνηση γύρω από τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, που δεν μπορεί να κρύψει ότι σκοπός της είναι να παραπέμψει το δίκαιο αυτό λαϊκό αίτημα στις ελληνικές καλένδες, όπως έκαναν διαχρονικά και όλες οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις.

Με αφορμή αυτόν τον κουρνιαχτό, υπενθυμίζουμε τη σχετική Αναφορά την οποία κατέθεσε στις 15/10/2014 η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και της «Εφημερίδας των Συντακτών» παρουσιάζουν επικείμενη συζήτηση της Αναφοράς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου ως πρωτοβουλία του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Ν. Μαριά, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η Αναφορά κατατέθηκε με τη στήριξη της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, η οποία ανέλαβε στη συνέχεια σειρά πρωτοβουλιών για την προώθησή της.

Με επιστολή της στις 18/2/2015 στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, στην οποία ο τελευταίος απάντησε προκλητικά ότι το ζήτημα «δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕ», απάντηση που κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της.
Με κοινή συνέντευξη Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τον περασμένο Μάρτη στις Βρυξέλλες, για να αναδείξει το πρόβλημα, ενόψει και της συζήτησης της Αναφοράς στη σχετική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αντιτάχθηκε στην προσπάθεια να «θαφτεί» η Αναφορά και με ανακοίνωσή της τον περασμένο Μάη, που κατήγγειλε τη μεθόδευση να «κλείσει» η αναφορά χρησιμοποιώντας σχετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι είναι «εκτός των αρμοδιοτήτων της ΕΕ», αλλά και με την παρέμβαση και τοποθέτησή της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών της 2-6-2016, οπότε και αποφασίστηκε να τεθεί εκ νέου σε συζήτηση στις 8-9-2016, εν αναμονή και των απαντήσεων της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης σε επιστολή της Επιτροπής Αναφορών.
Στη σχετική ανακοίνωσή της, μάλιστα, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατήγγειλε την υπονόμευση της Αναφοράς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν είχε στείλει καμία απάντηση στην παραπάνω επιστολή που είχε σταλεί από τις 3/11/2015 και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να μην απαντάει, αποκαλύπτοντας ότι χρησιμοποιεί τις δίκαιες αξιώσεις του λαού μας σαν επικοινωνιακό πυροτέχνημα, χωρίς να έχει καμία πρόθεση πραγματικής διεκδίκησης.

Αυτά, λοιπόν, για την αποκατάσταση της αλήθειας μαζί με μία ακόμη επισήμανση.

Οτι όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ «θάφτηκαν» κυριολεκτικά απ' όλα τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που σήμερα ανακάλυψαν τις εξελίξεις με τη σχετική Αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αποκρύπτοντας τη δράση του ΚΚΕ για το θέμα και μάλιστα φτάνοντας στο σημείο να την αποδίδουν σε άλλους.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πάλη του, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες, και θα πάρει και νέες πρωτοβουλίες μέσα κι έξω από την ελληνική Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο, ώστε η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου από το γερμανικό κράτος να γίνει υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ