28 Σεπ 2016

Ρέθυμνο: Επίθεση μπάτσων και νεοναζί εναντίων αντιφασιστών

Σήμερα το πρωί είχε καλεσθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο δημαρχείο καθώς θα συζητούνταν στο δημοτικό συμβούλιο για την εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη.
Θεωρητικά οι νεοναζί της χα παρέα με τους φασίστες του Σωρρα είχαν καλέσει συγκέντρωση στις 13:30
Στις 12 το μεσημέρι που ήταν η αντιφασιστική συγκέντρωση είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 αντιφασιστές αλλά τους περίμεναν στην αυλή του δημαρχείου 20 φασίστες μαζί με κρυμμένα ματ που ήταν μέσα στο δημαρχείο.
Σύντομα υπήρχαν αντεγκλήσεις και συμπλοκή οπου ανοίχτηκαν κεφάλια και από τις 2 πλευρες. Τα ματ αμέσως ψέκασαν στα μούτρα τους αντιφασίστες. Παρόλα τα χημικά οι συμπλοκές συνεχίστηκαν στο δρόμο όπου έπεσαν και άλλες φυσουνιές.
Η αντιφασιστική αναγκάστηκε να υποχωρήσει κάτω από την πιεση των ματ και τις φυσουνιές που έπεφταν μπροστά ακριβώς από το 2ο δημοτικό σχολείο.
Η συγκέντρωση συνεχίζεται ακόμα (12:55) με πολλά αντιφασιστικά συνθήματα και παλμό, ενώ όλη η ατμόσφαιρα είναι ποτισμένμη με χημικά.
Παντού τριγύρω βρίσκονται ασφαλίτες και κόσμος που παρακολουθεί ενώ οι φασίστες είναι ανενόχλητοι μπροστά στο δημαρχείο φυλασσόμενοι από ΜΑΤ
13:52 Μαζί με τους ψεκασμένους του Σώρρα και τους νεοναζί έχουν έρθει και ξεγιβεντισμένοι κρυφοφασίστες από διάφορα χωριά του Ρεθύμνου, οι οποίοι κρύβονταν σε μαγαζιά και έκαναν τους πελάτες αλλά στο σύνολο τους δεν είναι πάνω από καμιά 50ρια
Η κατάσταση παραμένει στάσιμη με πολλά αντιφασιστικά συνθήματα από την μια και μπάτσους, ασφαλίτες και φασίστες να χεριεντίζονται μπροστά από το δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σύγκλητος που αποφασίζει κλείσιμο πανεπιστημίου, κυριολεκτικά με λουκέτο,  αστυνομικοί των ΜΑΤ που …περιφρουρούν το κλειστό κτί...

TOP READ