15 Φεβ 2017

Αντιλαϊκή κλιμάκωση «βρέξει - χιονίσει»

Αντιλαϊκή κλιμάκωση «βρέξει - χιονίσει»
«Η συνολική κατάσταση εξακολουθεί να τείνει σε δυσμενέστερες εξελίξεις», τονίζει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις «Χειμερινές προβλέψεις» του 2017, δίνοντας το στίγμα της αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη και τα κράτη - μέλη τους.
Πράγματι, η αναιμική ανάκαμψη, σε συνδυασμό με διάφορους αστάθμητους παράγοντες στην παγκόσμια οικονομία, προκαλεί προβληματισμό στα αστικά επιτελεία, παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν προβλέπει στην έκθεσή της ότι για πρώτη φορά από το 2008, όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ θα καταγράψουν αυξητικούς ρυθμούς στο ΑΕΠ τους.
Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι για το οποίο οι συντάκτες της έκθεσης δεν έχουν ίχνος αβεβαιότητας και αμφιβολίας, αυτό είναι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Αυτή θεωρείται δεδομένη και αναγκαία, από τη σκοπιά του κεφαλαίου, προκειμένου «στους αβέβαιους καιρούς, να παραμείνουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες ανταγωνιστικές και ικανές να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες», όπως δήλωσε τις προάλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι γι' αυτόν το σκοπό «απαιτείται συνεχής προσπάθεια για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
(Συνέχεια στη σελίδα 3)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ