20 Μαΐ 2017

Ψευδές το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»


Με επιστολή της προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου διαψεύδει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο δήμος έκοψε το νερό σε βρύση που είχαν πρόσβαση 40 πρόσφυγες που μένουν έξω από τη δομή φιλοξενίας.
Ειδικότερα στην επιστολή το γραφείο Τύπου του Δήμου προς το διευθυντή της εφημερίδας αναφέρεται:
«Την Παρασκευή 20 Μάη η "Εφημερίδα των Συντακτών" δημοσίευσε άρθρο του κ. Δημήτρη Αγγελίδη με τίτλο "Γύρω στην ελπίδα το συρματόπλεγμα", με θέμα την κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σκαραμαγκά.
Μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο δήμος έκοψε το νερό σε βρύση που είχαν πρόσβαση 40 πρόσφυγες που μένουν έξω από τη δομή φιλοξενίας. Αυτή η αναφορά είναι εντελώς ψευδής. Στο χώρο δεν υπάρχει καμία σύνδεση ή παροχή νερού που να βρίσκεται στην ευθύνη του δήμου και δεν υπήρξε καμία ενέργεια διακοπής ή οποιαδήποτε άλλη εργασία από συνεργεία του δήμου.
Ωστόσο, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος μάλλον "ξεχνά" τη στάση και τη θέση που πήρε ο δήμος μας για το Προσφυγικό από την πρώτη στιγμή του πολέμου. Σαν δήμος με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις αναδείξαμε την αιτία τη προσφυγιάς, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Μετά από απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σταθήκαμε στο ύψος των ευθυνών και καλωσορίσαμε στο δήμο μας τους πρόσφυγες, διεκδικώντας παράλληλα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν, καλέσαμε τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους λαούς και έτσι χιλιάδες πράγματα μαζεύονται και μοιράζονται στους πρόσφυγες μέσω του δήμου.
Καταγγείλαμε την επαίσχυντη συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας που δημιουργεί συνθήκες εγκλεισμού των προσφύγων στη χώρα μας.
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Δεν μπορεί ένα δημοσίευμα να καταγγέλλει το Δήμο Χαϊδαρίου που κράτησε την παραπάνω στάση και αυτό να βασίζεται στο "Αλληλέγγυοι αναφέρουν ότι…", χωρίς να μπαίνει στον κόπο να απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς ή το δήμο για να διασταυρώσει το γεγονός. Δεν μπορεί να είναι μόνο ένα λάθος, υπάρχει σκοπιμότητα, να στοχοποιηθεί η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου και να μεταφερθεί η ευθύνη από την κυβέρνηση στο δήμο.
Στις απειλές των φασιστών για την αλληλεγγύη που εκφράζουμε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες έρχεται να προστεθεί η λάσπη, η συκοφαντία και η προβοκάτσια δήθεν αλληλέγγυων και "αδέσμευτων" δημοσιογράφων. Άξιος ο μισθός τους…
Είναι απορίας άξιον πως σε ολόκληρο το άρθρο δεν γίνεται καμία αναφορά σε εκείνους που διοικούν, ελέγχουν και αποφασίζουν για τη μοίρα των προσφύγων, την κυβέρνηση και την ΕΕ. Μάλλον δεν ενόχλησαν και τόσο τον αρθρογράφο οι πολιτικές συμφωνίες που τους κρατούν ομήρους… αλλά με λάσπη προσπάθησε να συκοφαντήσει τη δημοτική αρχή.
Στη πραγματικότητα τους ενοχλεί που στη δημοτική αρχή Χαϊδαρίου είναι οι κομμουνιστές. Τους ενοχλεί που λέμε στους πρόσφυγες την αλήθεια για τον πόλεμο, που όσο περνά από το χέρι μας δεν αφήνουμε ΜΚΟ και δήθεν "αλληλέγγυους" να κάνουν εμπορικό ή πολιτικό αλισβερίσι με τον πόνο τους, την ξενιτιά τους. Τους ενοχλεί που διεκδικούμε για εκείνους βελτίωση σε όλους τους τομείς στο κέντρο φιλοξενίας.
Τους ενοχλεί που στα μάτια των προσφύγων η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου είναι κάτι δικό τους, έτσι άπλα το καταλαβαίνουν οι ίδιοι, όμως αυτό ακριβώς έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εμάς. Εμείς θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλάι των προσφύγων και στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης των αναγκών τους και πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Καλούμε την εφημερίδα να διαψεύσει την ψευδή αναφορά, διαφορετικά να τεκμηριώσει αυτό που ισχυρίζεται, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ακολουθήσει τη λογική "πες-πες κάτι θα μείνει"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γερμανική αποταμίευση

Το παραμύθι είναι παλιό αλλά πάντα υπάρχουν χείλη πρόθυμα να το αναπαράγουν, ώτα ευήκοα να το αποδεχτούν και κεφάλια έτοιμα να κο...

TOP READ