2 Μαΐ 2017

Προς όσους έπιασαν τον Μάη…

        


Κι όπως περνάν λεβέντηδες, γεροί κι αδελφωμένοι/
λέω θα κατακτήσουνε τη γη την Οικουμένη
Τον κόσμο τον άλλαξαν λεβέντηδες, γεροί κι αδελφωμένοι! Τον κόσμο τον άλλαξαν αυτοί που έβαζαν τον λαό πάνω από τον εαυτό τους! Τον κόσμο τον άλλαξε αυτός που έδινε την ζωή του για όλους και οι όλοι που έδιναν την ζωή τους για τον έναν! Την γη και την οικουμένη πάλι λεβέντηδες θα την κατακτήσουνε.
Τον κόσμο δεν τον άλλαξαν παραφαγωμένοι, μεθυσμένοι, εύθυμοι που τρέκλιζαν από το πιοτό! Τον κόσμο δεν τον άλλαξαν βολεψάκηδες και καλοπερασάκηδες!
Άραγε σκέφτηκαν όσοι χθες Πρωτομαγιά του 2017 πήγαν να πιάσουν τον Μάη, ότι χιλιάδες αγωνιστές έδωσαν τα νιάτα και τη ζωή τους για να μπορούν εκείνοι να φάνε μια βούκα γλυκό ψωμί κι εκείνοι αντί να τιμήσουν και το γλυκό ψωμί που τρώνε και αυτούς που θυσιάστηκαν για να το τρώνε, το έριξαν την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο πανηγύρι;! Άραγε σκέφτηκαν όσοι χθες Πρωτομαγιά του 2017 πήγαν να «πιάσουν τον Μάη» ότι αυτό που έκαναν φέτος δεν θα μπορούν να το κάνουν και του χρόνου γιατί τα παράσιτα οι πλουτοκράτες έχουν σκοπό να εξαθλιώσουν ολόκληρο τον λαό;!
Την δυνατότητα να τρωγοπίνουν και να τριγυρνάν στις εξοχές, τους την προσέφεραν αυτοί που προσέφεραν το αίμα τους θυσία για μια πιο δίκαιη κοινωνία! Όσοι «έπιασαν» χθες τον Μάη αυτό που προσέφεραν στους εαυτούς τους και στις γενιές που μέλλεται να έρθουν ήταν να γίνουν βορά στο τραπέζι των πλουτοκρατών κοιλαράδων!
Για του λόγου το αληθές σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι των κοιλαράδων, κυβέρνηση και θεσμοί, υπέγραψαν την νέα αντιλαϊκή βαρβαρότητα!

Νικολαΐδης Χρηστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Μπαρμπαρουσιάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κότες

2310net Επιτέλους Σαββατοκύριακο και ελεύθερος χρόνος να γράψω ένα κειμενάκι. Όσο το γράφω, ψάχνω...

TOP READ