26 Ιουν 2017

Λαγός της κυβέρνησης και των εργολάβων της καθαριότητας ο αντικομμουνιστής Μπουτάρης


Λαγό της κυβέρνησης και των εργολάβων της καθαριότητας χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Ο Γ. Μπουτάρης αποφάσισε να δώσει σε ιδιώτες την καθαριότητα της πόλης απέναντι στην απεργία των εργατών και επιτέθηκε στο ΠΑΜΕ γιατί υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Οπως προκλητικά ανέφερε: «Η κινητοποίηση ξεκινά από το ΠΑΜΕ. Είναι καθαρά κομματική ιστορία», προσθέτοντας ότι «Ο Σύλλογος Συμβασιούχων ελέγχεται από το ΠΑΜΕ» και ότι «δεν μπορεί ένα κόμμα 5 με 10% να επιβάλλει την άποψή του», αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας στο αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Την ίδια στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα χάνουν τη δουλειά τους μέσα σε μια νύχτα, ο Μπουτάρης ως λαγός της κυβέρνησης και των εργολάβων, πετά στα σκουπίδια τους εργαζόμενους που ως σήμερα καθάριζαν την πόλη και παράλληλα ανακαλύπτει υποκίνηση από το ΠΑΜΕ.
Η μάχη για το μεροκάματο, η μάχη για μόνιμη και σταθερή εργασία βρίσκεται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων, απασχολεί κάθε εργατικό σπίτι. Η συνεχής κοροϊδία των συμβασιούχων εργαζόμενων από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως σήμερα, οι χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται με κάθε είδους ελαστική εργασία είναι θύματα και όμηροι μιας πολιτικής που τους αντιμετωπίζει ως έξοδο, ως αναλώσιμους. Αντίστοιχα οι τομείς της καθαριότητας, της σίτισης, της φύλαξης αποτελούν νέα πεδία κερδοφορίας για τα κοράκια που περιμένουν καρτερικά, γι΄ αυτό και θέλουν να τις παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο.
Τα σωματεία που βρίσκονται στη δύναμη του ΠΑΜΕ, οι επιτροπές αγώνα που έχουν συγκροτηθεί, δεν περιμένουν τον κάθε Μπουτάρη ή την κάθε κυβέρνηση για να οργανώνουν την πάλη των εργαζόμενων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Δεν ετεροκαθορίζονται, δεν τα διπλώνουν.
Το ΠΑΜΕ δεν κρύβεται ούτε κάνει πίσω! Στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που παίρνουν μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Παλεύει για την ενότητα των εργαζόμενων στον κλάδο της καθαριότητας αλλά και σε κάθε κλάδο που βρίσκεται σε κινητοποιήσεις. Καλεί όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν ποικιλοτρόπως την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους συμβασιούχους στους Δήμους μπροστά και στην απεργία την Πέμπτη 29 Ιούνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ