2 Ιουν 2017

Μπλόκο στους ΝΑΤΟϊκούς – Killers Go Home


Οι κομμουνιστές μπλόκαραν στον Πολύμυλο Κοζάνης τις Νατοϊκές δυνάμεις που διέρχονταν από τη χώρα μας για να πάρουν μέρος στη νατοϊκή άσκηση Noble Jump. Σε εξέλιξη η κινητοποίηση, παρά τις πιέσεις και τις απειλές των αστυνομικών δυνάμεων.
Μπλόκο στη διέλευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, που διέρχονται από τη χώρα μας για να πάρουν μέρος στη στρατιωτική άσκηση “Noble Jump”, έχουν βάλει εδώ και λίγες ώρες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τις οργανώσεις της Δυτικής Μακεδονίας, επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος των διοδίων του Πολυμύλου Κοζάνης. Τι εστί “Noble Jump” (ή αλλιώς ευγενές πήδημα) μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Όσο για τις νωπές τραγικές μνήμες που σκαλίζει προκλητικά η παρουσία Νατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στη γειτονιά μας, νομίζουμε πως δε χρειάζονται κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο.
Μπλόκο στους Νατοϊκούς - Killers Go home
Οι κομμουνιστές έστησαν ανθρώπινη αλυσίδα, αποκλείοντας είκοσι οχήματα και δύο λεωφορεία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης κι απαιτώντας την επιστροφή τους στην Αλβανία από όπου ξεκίνησαν. Φωνάζουν αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα ενάντια στους νατοϊκούς φονιάδες των λαών, και παραμένουν ανυποχώρητοι στη θέση τους, παρά τις απειλητικές πιέσεις των αστυνομικών δυνάμεων και την παρουσία της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, που ήρθε για να “διασφαλίσει την τάξη” και τη σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων οδηγών… Είναι χαρακτηριστικό πως οι διαδηλωτές εφοδιάζονται με τρόφιμα, για να σπάσουν την πείνα, δείχνοντας την πρόθεσή τους να παραμείνουν αρκετές ώρες στο σημείο της κινητοποίησης.
Μπλόκο στους Νατοϊκούς- Killers Go Home
Σημειωτέον πως εδώ και λίγη ώρα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν ανοίξει τα διόδια του Πολυμύλου, αφήνοντας τα ΙΧ αυτοκίνητα να διέρχονται ελεύθερα, χωρίς να πληρώνουν το σχετικό χαράτσι. Στο σημείο της κινητοποίησης παρευρίσκονται ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, κι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής. Στη σχετική δήλωσή του, ο Σ. Ζαριανόπουλος να πάρει μαζικά μέρος στην κινητοποίηση, για να στείλει τα νατοϊκά στρατεύματα από εκεί που ήρθαν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις φοράνε τον εξοπλισμό τους και δείχνουν πως ετοιμάζονται να επέμβουν για να χτυπήσουν τους διαδηλωτές και να τους διαλύσουν. Η “Κατιούσα” βρίσκεται επί ποδός πολέμου και θα σας ενημερώσει σχετικά με κάθε νεότερη εξέλιξη.

Μπλόκο τους Νατοϊκούς - Killers go home
Μπλόκο στους Νατοϊκούς - Killers Go home

1 σχόλιο:

TOP READ