27 Ιουλ 2017

Αυτή είναι η αντιμετώπιση της Ελλάδας στα ΑΜΕΑ

Ένα κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες αποφάσισε να πάει χτες στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ΑΕΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι έζησε μία από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής του, όχι προφανώς λόγω του τελικού αποτελέσματος, αλλά εξαιτίας της κατάστασης που επικρατούσε στις θέσεις του γηπέδου που προορίζονται για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Όπως καταγγέλλει η μητέρα της, η κατάσταση ήταν αποπνικτική, σε ένα μέρος με λιγοστό αέρα, που έκανε ανυπόφορη τη ζέστη, ενώ δεν υπήρχε καν χώρος για τους συνοδούς των ατόμων. Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστούν φιάλες οξυγόνου και να επιστρατευτούν ακόμα και παγάκια (!) για να ανακουφίσουν κάπως τους δικούς τους ανθρώπους.
Αυτή είναι η αντιμετώπιση της Ελλάδας στα ΑΜΕΑ
Η οργισμένη ανάρτηση της μητέρας του κοριτσιού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ σήμερα αγώνας ΑΕΚ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Η ΜΥΡΤΩ στις θέσεις για ΑΜΕΑ, ένα απομακρυσμένο κλουβί στο βάθος που ούτε ο αέρας φτάνει. Αναγκαστικά βάλαμε ΟΞΥΓΟΝΟ. Λυπάμαι πολύ ……αυτή είναι η αντιμετώπιση της Ελλάδας στα ΑΜΕΑ το 2017. Κοινοποίησε το να το δουν όλοι.
Μοιάζει ίσως σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες, αλλά είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισής τους από την Πολιτεία και μάλιστα σε μία περίπτωση που θεωρείται “βιτρίνα της χώρας” -όπως οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Καταλαβαίνει, συνεπώς, κανείς τι συμβαίνει στους υπόλοιπους δημόσιους χώρους, που δεν είναι ειδικά διαμορφωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καινούργια κατάσταση - Καινούργια καθήκοντα

Ομιλία του Νίκου Ζαχαριάδη στην 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Οκτώβρης 1949) Η εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα μπήκε σε και...

TOP READ