18 Αυγ 2017

Άμαχοι και παιδιά θύματα των αμερικανικών βομβαρδισμών στη Ράκα

Συνολικά 59 άμαχους νεκρούς , ανάμεσά τους 21 παιδιά, άφησαν πίσω τους οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε συνοικίες της Ράκα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους και θεωρείται προπύργιο του στη βόρεια Συρία.
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με μια ΜΚΟ που βρίσκεται στην πόλη η ανάσυρση πτωμάτων από τα ερείπια συνεχίζεται.
Στη Ράκα υπάρχουν από 10.000 ως 25.000 κάτοικοι που παραμένουν παγιδευμένοι σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
«Η κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τις γυναίκες, τα παιδιά και τους άμαχους, οι οποίοι βρίσκονται σε διασταυρούμενα πυρά» ανέφερε σήμερα ο Γιαν Έγκελαντ, επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.
Οι μάχες για τον έλεγχο της Ράκας συνεχίζονται και σήμερα με κύριο μέτωπο στην Παλιά Πόλη, ενώ σύμφωνα με το αντικυβερνητικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» που συνεργάζονται με τους Αμερικάνους ελέγχουν το 70% της έκτασής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόσο «κότα» μπορεί να είναι μια ναζιστόκοτα; Πόσο;

«Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατ...

TOP READ