14 Σεπ 2017

Βρετανία: Το ποσοστό αστέγων αυξήθηκε κατά 60% τα τελευταία 6 χρόνια

O αριθμός των αστέγων στην Αγγλία έχει παρουσιάσει πολύ μεγάλη αύξηση τα τελευταία έξι χρόνια, ανεβαίνοντας κατά 60%, λόγω της αύξησης των ενοικίων και των περικοπών στον τομέα της πρόνοιας. Τουλάχιστον 77.000 οικογένειες διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα.

Σύμφωνα με την Εθνική Ελεγκτική Υπηρεσία, ο αριθμός των ατόμων που κοιμούνται στο δρόμο έχει διπλασιαστεί σε περίπου 4.000 σε διάστημα 6 ετών. Το πρόβλημα των αστέγων σε κάθε μορφή του κατέγραψε σημαντική άνοδο. Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους που η (κυβέρνηση) επιμένει με αυτή την ήπια προσέγγιση ενώπιον ενός τόσο ορατά επιδεινώμενου προβλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά μέλος της Υπηρεσίας.

Οι άστεγοι της Αγγλίας περιλαμβάνουν περισσότερα από 120.000 παιδιά που ζουν σε προσωρινά καταλύματα, όπως σε ξενώνες υποδοχής ή ξενοδοχεία, σύμφωνα με το NAO. Τα ενοίκια στον ιδιωτικό τομέα στην Αγγλία αυξήθηκαν με τριπλάσια ταχύτητα σε σύγκριση με τους μισθούς από το 2010, ενώ το πλαφόν που έχει επιβληθεί στα επιδόματα στέγασης έχει επίσης συμβάλει στην αύξηση των ενοικίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ