5 Σεπ 2017

Η κρέπα που έφαγε η εφοριακός…

        

Η εφοριακός που διενεργούσε τον έλεγχο στην κρεπερί αντί να φάει κρέπα έφαγε στο κεφάλι ολόκληρο τον χυλό! Ο μαγαζότορας άδειασε στο κεφάλι της εφοριακού έναν κουβά χυλό κρέπας διότι ήθελε να του επιβάλει πρόστιμο για τα τραπέζια στα οποία δεν υπήρχε απόδειξη!
Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με τους ελέγχους των εφοριακών! Οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους! Αφού τελείωσαν τους ελέγχους σε βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες εφόρμησαν εναντίον των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών! Άλλωστε τι να πάρει κανείς από τους αναξιοπαθούντες «μεγαλοκαρχαρίες»! Ο μικρός αυτοαπασχολούμενος έχει το ζουμί και οι εφοριακοί όπως και οι χωροφύλακες του αστικού κράτους εναντίον του μικρού λιγδιάρη θα στραφούν, αυτόν θα κοπανήσουν με το ρόπαλο, σ’ αυτόν θα επιβάλουν πρόστιμο! Στον «μεγαλοκαρχαρία» ούτε ρόπαλο θα σηκωθεί, ούτε πρόστιμο θα επιβληθεί όχι γιατί τον φοβούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, αλλά γιατί ο άνθρωπος είναι νόμιμος και δεν είναι κλεφταράς σαν τους κρεπάδες, τους σουβλατζήδες, τους καστανάδες και τους υπόλοιπους φτωχοδιάβολους που κατακλέβουν τον κόσμο! Δεν θα ασχοληθούμε με όλα αυτά.
Θα ασχοληθούμε όμως λίγο με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αναμεταδίδουν την εικόνα της εφοριακού περιλουσμένης με τον χυλό της κρέπας και θα αναρωτηθούμε κάτι που μπορεί να μην έχει βάση αλλά εμείς θα το αναρωτηθούμε! Η καλή μας εφοριακός έφαγε έναν κουβά χυλό κρέπας στο κεφάλι από τον οποίον όμως δεν κινδύνευσε η σωματική της ακεραιότητα! Εκτός εάν ισχυριστεί ότι θα μπορούσε να πνιγεί. Βέβαια θα πει κανείς ότι προσεβλήθη και υποτιμήθηκε λουσμένη με έναν κουβά χυλό κρέπας στο κεφάλι! Αυτό είναι σωστό και μας θυμίζει τότε που διαμαρτύρονταν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας για τα σάπια φρούτα που άδειασαν διαδηλωτές στα κεφάλια των ροπαλοφόρων προσβάλλοντας και υποτιμώντας την προσωπικότητά τους! Και τότε οι εικόνες και οι συζητήσεις για τα σάπια φρούτα στο κεφάλι των ροπαλοφόρων υπερπροβλήθηκαν. Σκεφτόμαστε λοιπόν ότι αφού τα καλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία τόσο πολύ ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των εφοριακών και των χωροφυλάκων των οποίων προσεβλήθη η προσωπικότητα ως εργαζομένων γιατί έφαγαν στο κεφάλι τον χυλό της κρέπας και τα σάπια φρούτα και γι’ αυτό προέβαλαν τα συγκεκριμένα γεγονότα, γιατί αυτά τα καλά Μέσα Ενημέρωσης που κόπτονται για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων δεν προέβαλαν εκείνην την άλλη εργαζόμενη που πριν λίγες ημέρες έφαγε ολόκληρη σκουπιδιάρα στο κεφάλι ή εκείνον τον έτερο εργαζόμενο που πριν μερικές ημέρες έφαγε το κλαρκ στο κεφάλι με αποτέλεσμα και οι δυο εργαζόμενοι να χάσουν την ζωή τους την ώρα της εργασίας τους;! Άλλοι εργαζόμενοι οι εφοριακοί και οι χωροφύλακες και άλλοι οι οικοδόμοι, οι εργάτες ορυχείων και οι οδοκαθαριστές;!
Ρητορικό είναι το ερώτημα και δεν χρειάζεται απάντηση αφού στο αστικό κράτος άλλη αξία έχουν αυτοί που εργάζονται στον μηχανισμό του κι άλλη αξία έχουν οι αναλώσιμοι βιοπαλαιστές! Βέβαια αυτό δεν απαγορεύει σε κανέναν απολογητή του καπιταλισμού να προσπαθήσει να δώσει μια αντιεπιστημονική ανόητη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα με δόση σοβαροφάνειας. Όσο μεγαλύτερη σοβαροφάνεια τόσο περισσότερο θα ανέβουν οι μετοχές του στο σύστημα της σαπίλας!

Σ. Σηρούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ