22 Νοε 2017

Δυστυχώς η βλακεία δεν είναι αντιστρόφως ανάλογη…

       


Δυστυχώς η βλακεία δεν είναι αντιστρόφως ανάλογη της ανάπτυξης και της εξέλιξης! Δυστυχώς η βλακεία είναι ανάλογη της ανάπτυξης της τεχνολογίας και της εξέλιξης της επιστήμης! Δυστυχώς η βλακεία αναπτύσσεται ταυτόχρονα με την επιστήμη και την τεχνολογία σ’ αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που θέλει τον κόσμο ημιμαθή, αμαθή και ξερόλα για να τον εκμεταλλεύεται πιο εύκολα, αφού κάποιος που νομίζει ότι τα ξέρει όλα δεν θέλει να ακούσει και δεν θέλει να μάθει! Το σύστημα αυτό έμαθε να φοβίζει τον κόσμο για να κάνει τη δουλειά του! Έμαθε όμως να διαχειρίζεται και κάτι άλλο που είναι πιο ισχυρό από τον φόβο! Μια μικρή ελπίδα πως εσύ μόνος σου μπορείς να πας παραπάνω, να λύσεις τα προσωπικά σου προβλήματα και να σωθείς! Μια ελπίδα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του συστήματος! Να μην αγωνίζεσαι μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο για ν’ αλλάξεις την κοινωνία, αλλά να αγωνίζεσαι για ν’ αλλάξεις τη θέση σου μέσα στη σαπίλα, να αγωνίζεσαι απλά και μόνο για να πάρεις ένα ψίχουλο παραπάνω από αυτά που μοιράζει η σαπίλα! Να ψάχνεις, αντί να τσακίσεις την σαπίλα, τα τριάντα αργύρια της προδοσίας σου!
Τυράκι είναι αυτή η ελπίδα! Μια ψεύτικη ελπίδα που σου πετάει το σύστημα είναι για να μην το ανατρέψεις! Η πιθανότητα να ανταμώσεις κάπου και κάποτε αυτήν την ελπίδα είναι μία στο εκατομμύριο και θα είναι μια προδοτική ελπίδα, μια βρώμικη ελπίδα, άσε που δεν θα την βρεις ποτέ! Όνειρο βρωμερό είναι αυτή η ελπίδα για να κοροϊδεύεις τη σκέψη σου, για να αρνείσαι να τσακίσεις την βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση, για να αρνείσαι να τσακίσεις την βλακεία! Αυτός ο βλάκας που καταριόταν τον κόσμο από τις τηλεοπτικές μεταμεσονύκτιες εκπομπές και που τώρα θέλει να τον σώσει παίζοντας αποφασιστικό ρόλο στο σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέλι πάνω στα σκατά! Απλώνεις σε τέτοιου είδους μέλι και πιάνεις σκατά! Τέτοιος θέλεις να γίνεις;!
Το σύστημα καλλιεργεί επιστημονικά τη βλακεία, η οποία πλέον περιφέρεται στους δρόμους, στις πλατείες, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στην ατμόσφαιρα, παντού! Ένας τρόπος υπάρχει να τσακιστεί! Να τσακιστεί η σάπια εκμεταλλευτική κοινωνία που την καλλιεργεί, γιατί την βολεύει η βλακεία! Τότε μόνο η βλακεία θα είναι αντιστρόφως ανάλογη της ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας!

Κ. Νότνολ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ