22 Νοε 2017

Η επιστροφή των Underground Youth

Ο ήχος τους συνδυάζει αρμονικά το psych με το garage rock στοιχείο και το post punk με το shoegaze ενώ το ύφος τους μοιάζει να συμπυκνώνει επιρροές μεταξύ άλλων από συγκροτήματα όπως οι The Brian Jonestown Massacre, The Velvet Underground και The Jesus & Mary Chain.
Πρόκειται για τους εκ Manchester ορμώμενους Underground Youth οι οποίοι μετρούν σχεδόν μια δεκαετία μουσικής ζωής με τον Craig Dyer να βρίσκεται στο τιμόνι, έχοντας κυκλοφορήσει σε όλο αυτό το διάστημα αρκετές αξιοπρόσεκτες δισκογραφικές δουλειές.
Η επιστροφή των Underground Youth
Προ ολίγων μηνών κυκλοφόρησαν τον καινούριο δίσκο τους, όγδοο στη σειρά, ο οποίος τιτλοφορείται «What Kind Of Dystopian Hellhole Is This?». Κύριο λόγο καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου έχουν η μελαγχολία, οι νωχελικοί groovy ήχοι, η μουντή ατμόσφαιρα και η σκοτεινή αισθητική, που συχνά διαταράσσονται από up tempo συγχορδίες και ανά διαστήματα βίαια κιθαριστικά ξεσπάσματα. Από το εναρκτήριο «Half Poison / Half God» ως το επιλογικό «Incapable Of Love».
Στις live εμφανίσεις τους μπορούν με περισσή ευκολία να σου δημιουργήσουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι παρών σε κάποιου είδους τελετή χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ενώ σε άλλες στιγμές καταφέρνουν ως και να σε …υπνωτίσουν, κάτι που αναμφίβολα τους προσδίδει επιπλέον πόντους εν συγκρίσει με μία απλή ακρόαση δίσκου στο σπίτι. Έχοντας λοιπόν στις αποσκευές τους τον εν λόγω δίσκο την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου επιστρέφουν στη χώρα μας για μία συναυλία στο Fuzz Live Music Club, στον Ταύρο, ώστε να μας μεταφέρουν και δια ζώσης τη μοναδική τους ατμόσφαιρα.
Ως τότε, μπορείτε να ακούσετε εδώ το νέο δισκογραφικό πόνημά τους.

*Μαζί με τους Underground Youth την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Fuzz Live Music Club και υπεύθυνοι για την έναρξη της βραδιάς θα είναι οι δικοί μας, The Road Miles.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για Διαδηλώσεις: Kε Μητσοτάκη Να Σας Θυμίσουμε Τι Έγινε στις 5 Μαρτίου του 1943

  Αφιερωμένο σε όσους απεργάζονται τη παρεμπόδιση των διαδηλώσεων. Να το έχουν υπόψη τους. Τις απεργίες και τις διαδηλ...

TOP READ