19 Ιαν 2018

Ο Σαράφης έρχεται...!


Δημοσιεύτηκε στην Κατιούσα με τίτλο: Σαράφης στα Τρίκαλα, στο Παρίσι... τώρα και στο Σύριζα.

Ο Βίτσας χτες σύγκρινε τη μεταγραφή της Μεγαλοοικονόμου με την προσχώρηση του στρατηγού Στέφανου Σαράφη -που ως τότε ανήκε στο κεντρώο χώρο- στον ΕΛΑΣ και αργότερα στο ΚΚΕ. Αργότερα προσπάθησε να μετριάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως δεν κάνει απ’ ευθείας αντιστοιχίσεις, αλλά προσπαθεί να αποδείξει πως οι συνεργασίες γίνονται επί της πολιτικής πρακτικής κι όχι λόγω ιδεολογικής συγγένειας.


Μεγάλη μπουκιά φάε, Μεγαλοοικονόμου πάρε, αλλά μεγάλη κουβέντα μη λες. Αλλιώς μπορεί να την πατήσεις, όπως τα Συριζο-τρολ που την είχαν περιλάβει και τώρα γλείφουν εκεί που έφτυναν.

Τι δουλειά έχει η Μεγαλοοικονόμου του Λεβέντη με το αντάρτικο και το Στέφανο Σαράφη; Όση σχέση έχει ο Σύριζα με τον ΕΛΑΣ και τον κομμουνισμό. Ή όση έχει ο στρατηγός Σαράφης με τον καταστηματάρχη Σαράφη που ξέρουμε ολοι από τη γνωστή διαφήμιση κι απεβίωσε τις προαλλες, σε ηλικία 91 ετών.



Αν και αυτός ο τελευταίος είχε τελικά κάποια σχέση. Όχι μόνο γιατί είναι κι οι δύο από τα Τρίκαλα, την πόλη όπου στην κεντρική πλατεία της δεσπόζει το άγαλμα του Στρατηγού, κι είχαν μάλλον κάποια συγγένεια. Αλλά και γιατί ο καταστηματάρχης Σαράφης είχε ενταχτεί σε νεαρή ηλικία στον ΕΛΑΣ και είχε πολεμήσει στο βουνό, ενώ λέγεται ότι παρέμενε αριστερός -αν και αυτό χρειάζεται συμπληρωματική διευκρίνιση, ως προσδιορισμός.

Χρειάζονται προσοχή αυτά, γιατί μπορεί να βγει πχ κι ο Ζουράρις και να πει πως και στον ΠΑΟΚ είχαν Σαράφη -που λένε πως αρχικά υποστήριζε άλλη ομάδα. Αρχιστράτηγος ο ένας, αρχισκόρερ του ΠΑΟΚ ο άλλος, δεν είναι και τόσες δα οι διαφορές. Τζάμπα τραγουδούσαν δηλαδή στου Μαξίμου αντάρτικα, προ μηνών, τα στελέχη της κυβέρνησης;


Το ‘χε πει εξάλλου και ο Καμμένος στο πρόσφατο Συνέδριο του Σύριζα πως η μεταξύ τους συμμαχία είναι σαν αυτή του Σαράφη με τον ΕΛΑΣ. Πάλι καλά που δεν είπε για το Ζέρβα και το Γοργοπόταμο.

Όλοι έχουν ένα Σαράφη λοιπόν -ακόμα και οι ΑΝΕΛ. Γιατί δηλαδή να μην έχει έναν κι ο Σύριζα; Σαράφης στα Τρίκαλα, στην Αθήνα, στο Παρίσι… Τώρα και στο Σύριζα!


Κι αν χάθηκε κάπου στο δρόμο η ελπίδα, μη σκάτε. Ο Σαράφης έρχεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ