14 Μαρ 2018

Τραυματισμοί και προσαγωγές διαδηλωτών για τους πλειστηριασμούς – Συγκέντρωση αλληλέγγυων έξω από τη ΓΑΔΑ

Μία ακόμα Τετάρτη επί “αριστερής διακυβέρνησης” με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις δυνάμεις καταστολής να βαράνε στο ψαχνό, να τραυματίζουν διαδηλωτές και ένα φωτορεπόρτερ, προχωρώντας μάλιστα και σε πέντε συλλήψεις!
Φωτογραφίες (αυτή και του εξωφύλλου) του Μάριου Λώλου
Το επίκεντρο των γεγονότων ήταν αυτή τη φορά ένα συμβολαιογραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους, στο κέντρο της Αθήνας. Η αστυνομία είχε αποκλείσει με ισχυρές δυνάμεις το συμβολαιογραφείο, παρατάσσοντας επίσης διμοιρίες των ΜΑΤ στους δρόμους της γύρω περιοχής. Όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, οι δυνάμεις καταστολής αντέδρασαν με γκλομπ, βαρώντας στο ψαχνό. Ο απολογισμός ήταν πέντε τραυματίες, και ανάμεσά τους ένας φωτορεπόρτερ (Άγγελος Μπαράι), που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Το όργιο καταστολής συνεχίστηκε με πέντε προσαγωγές διαδηλωτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση -στην πλειοψηφία τους μέλη της ΛαΕ και άλλων φορέων που καλούσαν στη διαμαρτυρία. Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η προκλητική στάση των ΜΑΤ και ο ζήλος τους στη σύλληψη ενός τραυματία, που είναι πεσμένος στο έδαφος και δεν είναι καν σε θέση να αντισταθεί στα χτυπήματα που του φέρουν…
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε λίγη ώρα αργότερα, στη ΓΑΔΑ όπου προσήχθησαν οι συλληφθέντες, με τις αρχές να μην επιτρέπουν καν την είσοδο στους δικηγόρους, που ζητούν να δουν τους πελάτες τους! Καταπατούν δηλαδή με το “έτσι θέλω” στοιχειώδη δικαιώματα των συλληφθέντων, σχετικά με τη νομική τους προστασία, με εκδικητική μανία απέναντι στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και γενικώς σε όσους αντιστέκονται!

Αυτήν την ώρα, έξω από τη ΓΑΔΑ συγκεντρώνεται πλήθος αλληλέγγυων, που ζητά την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και διαμαρτύρεται μαζικά ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία και τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, που δίνει ρέστα για την προστασία των τραπεζών και της κερδοφορίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ