29 Μαρ 2018

Ο ΜΑΤατζής που φυλούσε το «αναπτυξιακό συνέδριο» της Θεσσαλονίκης…

       


Αποφασίσαμε να πάμε από τον Εύοσμο στη συγκέντρωση του Βαρδάρη με τα πόδια διασχίζοντας τη «Μοναστηρίου» από το ύψος των ΚΤΕΛ. Όταν φτάσαμε κοντά στο ξενοδοχείο που γινόταν το «αναπτυξιακό συνέδριο» του ΣΥΡΙΖΑ, τα ΜΑΤ ήδη είχαν πάρει θέση στο δρόμο αλλά οι κλούβες δεν τον έφρασαν εντελώς. Η ώρα ήταν ακόμα πέντε και μισή κι έτσι οι χωροφύλακες ήταν χαλαροί. Κόσμος κινούνταν και προς τις δύο κατευθύνσεις της «Μοναστηρίου» με τα πόδια και όλα έδειχναν ότι τα ΜΑΤ προετοιμάζονταν για τη διαδήλωση. Καθώς βαδίζαμε να περάσουμε από το μπλόκο μας φώναξε ένας πονηρός ΜΑΤατζής και μας ρώτησε που πάμε.
– Στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο Βαρδάρη!
– Πού;!
– Στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο Βαρδάρη!
– Δεν μπορείτε να περάσετε.
– Γιατί;!
– Γιατί περνάνε μόνο όσοι έχουν πρόσκληση!
– Και αυτοί όλοι που κινούνται αυτή τη στιγμή στο δρόμο, όχι για να πάνε στο ξενοδοχείο, έχουν πρόσκληση;!
– Απαγορεύεται.
– Θα μας απαγορεύσεις να περπατήσουμε στη «Μοναστηρίου»;!
Ο χωροφύλακας που ήθελε να μας κάνει να κάνουμε τον γύρο του θριάμβου για να παινεύεται μετά στους ομοϊδεάτες του, όπως παινεύεται όταν δέρνει κόσμο, ζορίστηκε με την επιμονή και φώναξε τον αξιωματικό, ο οποίος το σκέφτηκε αλλά μας άφησε να περάσουμε! Σκεφτήκαμε ότι εάν υπήρχε διαταγή να μην περνάει κόσμος με τα πόδια δεν υπήρχε περίπτωση να μας αφήσουν να περάσουμε παρ’ όλο που ήμασταν δύο άτομα κι όχι τσούρμο. Απ’ την άλλη εάν δεν υπήρχε διαταγή ο χωροφύλακας απλά προσπάθησε να μας κάνει καψόνι.
Παραπέρα οι απορίες μας λύθηκαν. Μπροστά σε μεγάλο κατάστημα μεγάλης πολυεθνικής αλυσίδας το οποίο βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο που γινόταν το «αναπτυξιακό συνέδριο» υπήρχαν άλλοι χωροφύλακες. Σταματήσαμε, τους χαιρετήσαμε και τους ρωτήσαμε, καθώς είδαμε ότι το κατάστημα έσφυζε από πελατεία, εάν απαγορευόταν να μπούμε στο κατάστημα για να ψωνίσουμε! «Όχι βέβαια», απάντησε ένας χωροφύλακας, «η Μοναστηρίου είναι ανοιχτή για τους πεζούς»!
Η «Μοναστηρίου» ήταν ανοιχτή για τους πεζούς γιατί δεν θα τολμούσαν ποτέ να κλείσουν οι πανηγυρτζήδες της κυβέρνησης έναν δρόμο στον οποίο βρίσκεται ένα πολυκατάστημα και να παίξουνε με τα κέρδη του. Απ’ την άλλη ο Ματατζής δεν θεώρησε λογικό να αφήσει να περάσει όλος ο κόσμος κι έτσι δημιούργησε συνθηματικό! Το συνθηματικό λοιπόν για να περάσουμε από τον Ματατζή ήταν το όνομα του πολυκαταστήματος, εμείς όμως είπαμε το όνομα του ΠΑΜΕ το οποίο δεν έχει και μεγάλη πέραση στους χωροφυλάκους!

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ