1 Απρ 2018

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας οι Σύμμαχοί Σας: ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Γάζα – Το χρονικό ενός εγκλήματος διαρκείας

Δύο στους τρεις Παλαιστίνιους στη Γάζα είναι πρόσφυγας. Το Ισραήλ αρνείται στους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στη γη από την οποία εκδιώχθηκαν αν και είναι δικαίωμά τους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
30 Μαρτίου 1976 το κράτος του Ισραήλ προχωράει σε παράνομη κατάσχεση χιλιάδων στρεμμάτων που ανήκαν στους Παλαιστινίους.
Ο Παλαιστινιακός λαός σε ένδειξη διαμαρτυρίας προχωράει σε γενική απεργία. Έξι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τα πυρά των ισραηλινών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίζονται.
Οι Παλαιστίνιοι τιμούν αυτή την ημέρα κάθε 30 Μαρτίου ως «Ημέρα της Γης»
Από το 1967 μέχρι σήμερα, το Ισραήλ έχει χτίσει πάνω από 250 εβραϊκούς οικισμούς στα Κατεχόμενα, ενώ ο αριθμός των εποίκων ξεπερνά τις 650.000.
Σχεδόν 7.000 Παλαιστίνιοι κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ, πολλοί εκ των οποίων χωρίς καν δίκη, σε απάνθρωπες συνθήκες κράτησης ανάμεσα τους και 422 παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Θανατηφόρα αποτελέσματα, κατάχρηση βίας και ταπείνωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι οι καθημερινές καταγραμμένες  παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελεύθερης διακίνησης σε χώρους δουλειάς, νοσοκομεία και σχολεία.
Τον Ιανουάριο του 2017, ο Δρ. Yasser Abu Jamea, εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος Ψυχικής Υγείας της Κοινότητας της Γάζας, δηλώνει «Τα παιδιά ξυπνάνε ουρλιάζοντας τη νύχτα».

Η μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή μήκους 41  χιλιόμετρων και πλάτος 6-12 χιλιομέτρων με 2 εκ. πολίτες στην Λωρίδα της Γάζας να ζουν σε άθλιες συνθήκες βαρβαρότητας.

Τα drones της φωτογραφίας που ρίχνουν τα δακρυγόνα στους διαδηλωτές είναι τα ίδια που το ελληνικό κράτος προμηθεύτηκε με χρονομίσθωση (7 drones) αξίας 35 εκατ. ευρώ. Αν δεν είναι αυτό η καλύτερη διαφήμιση τι άλλο μπορεί να είναι.

*Τα ονόματα των 15 νεκρών Παλαιστινίων διαδηλωτών που σκοτώθηκαν από τα πυρά ελεύθερων ισραηλινών σκοπευτών κατά την πορεία για την Ημέρα της Γης, στη Λωρίδα της Γάζας, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 είναι:
Ο αγρότης Ομάρτ Ουαχίντ Σαμούρ, 26 ετών, ο οποίος πέθανε όταν οι ισραηλινές δυνάμεις τον πυροβόλησαν ενώ βρισκόταν στη γη του, σε απόσταση πάνω από 700 μέτρα από τα σύνορα στη νότια Γάζα.
Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας: Ο Αμίν Μουχάμαντ Μουαμάρ, 22 ετών, πυροβολήθηκε στο κεφάλι, και ο Ιμπραχίμ Σαλχάμ Αμπού Σάαρ, 20 ετών, πυροβολήθηκε στον λαιμό.
Ανατολικά της πόλης της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τέσσερις διαδηλωτές: Ο Μωχάμαντ Ναΐμ Μουχάμαντ Αμπού Αμρό, 35 ετών, πυροβολήθηκε στο στομάχι, ο Μαχμούντ Σάιντι Γιούνις Ράμπι, 34 ετών, πυροβολήθηκε στο στήθος, ο Αχμάντ Ιμπραήμ Ασούρ Αβντά, 19 ετών, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και ο Τζιχάντ Μουχάμαντ Φάρνα, 35 ετών, πυροβολήθηκε στο πρόσωπο.
Στη βόρεια Γάζα, το Al Mezan επιβεβαίωσε τους θανάτους δύο διαδηλωτών: Ο Μουχάμαντ Καμάλ αλ Νετζιάρ, 25 ετών, πυροβολήθηκε στο στομάχι και ο Αμπντ αλ-Φατάχ Μπαντζάτ Αμπντ αλ-Ναμπί 19 ετών, πυροβολήθηκε στο κεφάλι.
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε τους θανάτους έξι επιπλέον Παλαιστινίων: Σάρι Βαλίντ Αμπού Αβάντα, Αμπντ αλ Καάτερ Μάρντι αλ-Χαβαντζί, Χαμάντ Ισμαήλ Άμπου Άμπα, Τζιάντ Ζουέιρ Αμπού Μαντού, Μπάτρι Φάϊκ αλ Σαμπάγκ και Νάτζι Αμπνταλάχ Αμπού Χουάϊρ.
Έχει επίσης ανακοινωθεί πως οι τραυματίες είναι πάνω από 1400 ενώ οι 20 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο ισραηλινός στρατός είχε τοποθετήσει 100 σκοπευτές στη γραμμή των συνόρων Ισραήλ-Γάζας με την εντολή να σκοτώνουν όποιον πλησίαζε στα σύνορα.
Η διαδήλωση που ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Μαρτίου, σηματοδοτεί την ετήσια επέτειο της Ημέρας του Αγώνα των έξι Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γαλιλαία το 1976 κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών εναντίον της αρπαγής της παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ.
Οι διαδηλωτές τοποθέτησαν σκηνές σε πέντε σημεία κατά μήκος του ανατολικού ορίου της Γάζας για μια διαμαρτυρία έξι εβδομάδων που θα λήξει στις 15 Μαΐου, όταν οι Παλαιστίνιοι θα τιμήσουν την Νάκμπα, τον μαζικό διωγμό που προηγήθηκε και ακολούθησε την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.
Δύο στους τρεις Παλαιστίνιους στη Γάζα είναι πρόσφυγας. Το Ισραήλ αρνείται στους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στη γη από την οποία εκδιώχθηκαν αν και είναι δικαίωμά τους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Κύριε πρωθυπουργέ να χαίρεσται τους συμμάχους και το καλό κλίμα συνεργασίας που καλλιεργείται με καλή διάθεση για ουσιαστικές δράσεις.
*(Πηγή Νέα από την Παλαιστίνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ