30 Απρ 2018

Έχουν και κότερο, πάμε μια βόλτα;

Άτιμη κοινωνία, που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις. Άλλοι είναι με κότερα και φουσκωτά κι άλλοι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα “που έρχεται”, αλλά τσακίστηκε στα βράχια, σαν αυταπάτη.
Κι αν είσαι αριστερός, θεωρητικά είσαι με τους τελευταίους, υπέρ των αδυνάτων. Μέχρι να γίνεις κυβέρνηση και να προβάλλεις τους πρώτους, την ανάπτυξη που έρχεται -όπως η ελπίδα, αλλά το μυστικό είναι να μη λες για ποιον, τον πλούτο και την ευημερία γύρω μας, που είναι ένα είδος κοινωνικής αριστείας και σαξές στορί -για να θυμηθούμε την ορολογία των προηγούμενων, που δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό από τους επόμενους.
Μες στο Σαββατοκύριακο, ο Κουρουμπλής έκανε τα εγκαίνια μιας έκθεσης πολυτελών σκαφών. Κι όπως σημειώνει η τοπική οργάνωση των κομμουνιστών στην ανακοίνωσή της, πίσω από τα μεγάλα λόγια για τον τουρισμό και τη… βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, είναι οι συνθήκες-γαλέρα για τους εργαζόμενους, η φτώχια, η ανεργία, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κοκ.
Άλλοι έχουν κότερα, πάνε βόλτες, κι άλλοι βουλιάζουν κάθε νύχτα στη στεριά. Η κοινωνία μας δεν είναι άτιμη, είναι ταξική. Και θα συνεχίσει να παράγει μαζικά αδικία κι εκμετάλλευση, μέχρι να την αλλάξουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ