5 Μαΐ 2018

Το 82% του παραγόμενου πλούτου για το 2017, κατέληξε στο 1% των πλουσιότερων ανθρώπων



Αλλά σίγουρα, αν όλοι δουλέψουμε πιο σκληρά, μπορούμε να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό.


Μερικά σοκαριστικά στοιχεία μάζεψε και παρουσίασε ο οργανισμός Oxfam, σύμφωνα με τα οποία, ο παραγόμενος πλούτος για το 2017, κατέληξε στις τσέπες του 1% των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.
Σύμφωνα με τον οργανισμό, η ψαλίδα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, αυξάνει ακάθεκτη, αφού πλέον το φτωχότερο μισό του πληθυσμού της Γης, έχει τον ίδιο πλούτο με τους 42 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.
Ακόμη, το φτωχότερο μισό του πλανήτη, δεν κέρδισε τίποτα απολύτως από τον παραγόμενο πλούτο του 2017, ενώ το 56% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με 2 ως 10 δολάρια την ημέρα.
Οι γυναίκες, φαίνεται να είναι αυτές που δέχονται τις περισσότερες διακρίσεις στο χώρο δουλειάς, ενώ είναι αυτές που δουλεύουν απλήρωτες τις περισσότερες ώρες.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, κέρδισαν πέρυσι 762 δισεκατομμύρια δολάρα συνολικά, πόσο που αρκεί για να εξαλέιψει την ακραία φτώχεια εφτά φορές, σύμφωνα με τον οργανισμό.
Το Oxfam, τονίζει πως οι μεγάλες επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να εξασφαλίσουν πως οι νόμοι θα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και θα διασφαλίζουν την κερδοφορία τους.
Όμως αν είσαι άξιος και δουλέψεις αρκετά σκληρά, μια μέρα αυτό το ποσοστό μπορεί να ανεβεί κι άλλο. Ας μην τα παρατήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ