16 Μαΐ 2018

Το κράτος του Ισραήλ ξεμένει από επιχειρήματα και διεθνή ερείσματα

Στο ερώτημα αν έχει βγει κερδισμένο το αφεντικό με τη μεταφορά της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, η απάντηση είναι όχι.
Ένα ιμπεριαλιστικό κράτος, όσες φώτο με τις ξανθές μπούκλες και το ωραίο χαμόγελο του ζεύγους κόρης Τραμπ να κυκλοφορήσει, δεν μπορεί να σβήσει τις φωτογραφίες από τις δολοφονίες του σύμμαχου κράτους-Απαρτχάιντ με τα σκοτωμένα παιδιά, που θα προκαλούν τον αποτροπιασό της ανθρωπότητας και προς τους δύο συμμάχους.
Η πρώτη μάχη έχει χαθεί και αυτή μέσα σε αμερικανικό έδαφος.
Οι New York Times άλλαξαν τον τίτλο τους στο ίδιο άρθρο από το “Δεκάδες παλαιστίνιοι πέθαναν σε διαμαρτυρία για το άνοιγμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ” σε “Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δεκάδες Παλαιστίνιους στα σύνορα με την Γάζα την Δευτέρα ” εξαιτίας της δημόσιας οργής κάτω από το άρθρο.
Μα η Χαμάς… Η Χαμάς ένα χρόνο πριν (Μάιο του 2017) αλλάζει το καταστατικό της, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, αναγνωρίζοντας τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, τονίζοντας πλέον τον πολιτικό και όχι τον θρησκευτικό χαρακτήρα της σύγκρουσης με το Ισραήλ.
7 Μαΐου, η ισραηλινή (την λες και καθεστωτική) εφημερίδα Ha’arez, στην ηλεκτρονική της έκδοση, δημοσιοποιεί έκκληση διαπραγμάτευσης της Χαμάς προς το Τελ Αβίβ, για το τέλος του αποκλεισμού της Γάζας. Μία εβδομάδα μετά ο Νετανιάχου απαντάει με σφαίρες και χημικά από drone.
Σε διπλωματικό επίπεδο για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί πρεσβευτές καλούνται να δώσουν εξηγήσεις σε χώρες της Ευρώπης όπως το Βέλγιο. Νότια Αφρική και Τουρκία ανακαλούν τους πρεσβευτές τους, από Τελ Αβίβ η πρώτη και Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ η δεύτερη. Η Αγγλία καλεί για ανεξάρτητη αρχή για τις σφαγές στην Γάζα. Ενάντια στην μετακίνηση των πρεσβειών τους στην Ιερουσαλήμ τάσσονται οι Κίνα, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ιράν, Ινδονησία, Μαλαισία, Βραζιλία, Βατικανό, Παλαιστινιακές Αρχές, Νότια Αφρική.
Άλλοι μπορούνε να την πούνε κυνική άλλοι ειλικρινή ως προς τις προθέσεις της, εμείς θα την αναφέρουμε απλά ως το πραγματικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού. Η Ισραηλινή εκπρόσωπος τύπου «δικαιολογεί» τις σφαγές στην Γάζα “επειδή δεν μπορούν να τους βάλουν όλους στην φυλακή, τους σκοτώνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΩΝ

Ελενη Μαρκακη     1 ώρα · (το κείμενο αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν- το 2012... Αλλά και σήμερα, το 2019, ...

TOP READ