16 Μαΐ 2018

H πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ αποχωρεί για να μην ακούσει τον εκπρόσωπο της Παλαιστίνης

Σε μια ακόμα προκλητική κίνηση στήριξης της δολοφονικής πολιτικής του Ισραήλ προχώρησαν οι ΗΠΑ μέσω της πρέσβειράς τους στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι. Εξοργισμένη με την απόφαση του οργανισμού να διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες της νέας σφαγής στη Γάζα, απόφαση που χαρακτήρισε “εξωφρενική”. Ζητώντας και τα ρέστα από τα κράτη-μέλη, η Χέιλι δήλωσε πως “καμιά χώρα σε αυτή την αίθουσα δε θα δρούσε με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση απ’ό,τι το Ισραήλ. “Ποια χώρα θα ανεχόταν αυτού του είδους τη δραστηριότητα στα σύνορά της;” συνέχισε απτόητη η πρέσβης. Αρνούμενη κάθε σύνδεση της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ με τα αιματηρά γεγονότα, προχώρησε στο γνώριμο μοτίβο ενοχοποίησης της Χαμάς για τη σφαγή, αναπαράγοντας όλη την προπαγάνδα του ισραηλινού στρατού περί δήθεν απειλής στις ισραηλινές κοινότητες, την ώρα που όλα τα θύματα προέρχονται από την παλαιστινιακή πλευρά.
Σαν να μην έφταναν μάλιστα οι λεκτικές προκλήσεις, η Χέιλι αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα όταν πήρε το λόγο ο αντιπρόσωπος της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ. Από μια άποψη βέβαια, η στάση της είναι απόλυτα κατανοητή. Κανένας δολοφόνος ή συνεργός τους δε θέλει ν’αντικρύσει τους οικείους των θυμάτων του κατά πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξεπέρασε ο καπιταλισμός την κρίση;

Τα επιφαινόμενα ξεγελούν. Η ανάπτυξη που παρουσιάζουν οι διεθνείς και ντόπιοι αναλυτές στηρίζεται σε πήλινα πόδια, σε αύξηση ...

TOP READ