29 Μαΐ 2018

Η ΞΕΧΑΣΙΑΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ οι «ΓΛΑΣΤΡΕΣ» ΤΗΣ και ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒ !!


Μπορεί να "ξεχνούν" οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα,, αλλά Εμείς ποτέ...
Η δεξιά φωτό από το 2014 όταν αντιπροσωπεία του ΣυΡιζΑ δεσμευόταν το Τι θα κάνει... στον τότε πρόεδρο του ΣΕΒ  
   Το Τι Έκανε και Συνεχίζει να Κάνει το έχετε Γνωρίσει !! 

Για να Μάθετε Τι δεσμεύσεις προσφέρει το άλλο "αντίπαλο" κομμάτι του πολιτικού προσωπικού του ΣΕΒ στον ΣΕΒ, δείτε την ανταπόκριση στον 902 ***

https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=26/5/2018&id=17211&pageNo=2
Η ξεχασιάρα...
Επί 35 ολόκληρα λεπτά την Πέμπτη το μεσημέρι, μέσα από τα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης, η υπουργός Εργασίας επιχειρούσε να στηρίξει το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» που τάχα φέρνουν στους εργαζόμενους και το λαό η κυβέρνηση και το «τέλος των μνημονίων». 
Παρουσιάζοντας όλη τη βεντάλια της «εικονικής πραγματικότητας» που λανσάρει η κυβέρνηση για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό, επανέλαβε τα περί «στόχου για αύξηση του κατώτατου μισθού», εξήγγειλε για πολλοστή φορά την «επαναφορά των θεμελιωδών αρχών στις Συλλογικές Συμβάσεις» μετά τον Αύγουστο, καμάρωσε για τον... «υπερπλεονασματικό» ΕΦΚΑ και γιατί οι συντάξεις... δεν θα πέσουν κάτω από τα 300 ευρώ (!), επανέφερε το παραμύθι της μελλοντικής «επαναδιαπραγμάτευσης» των νέων βάρβαρων περικοπών στις συντάξεις, που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση!
Τι δεν είπε σε αυτά τα 35 λεπτά για όλα τα παραπάνω η υπουργός; 
«Ξέχασε» να αναφέρει τη σαφή δέσμευση της κυβέρνησης, καταγεγραμμένη ρητά και στο «αναπτυξιακό σχέδιό» της, ότι ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται με βάση τον μνημονιακό νόμο Βρούτση (ν. 4172/2013), με απόφαση του αστικού κράτους και όχι με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καθοριστικό κριτήριο στο νόμο της ΝΔ και στο «αναπτυξιακό σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα, η διασφάλιση δηλαδή των κερδών του κεφαλαίου! «Ξέχασε», επίσης, η υπουργός ότι η κυβέρνηση πουθενά στο «αναπτυξιακό σχέδιο» δεν αναφέρεται σε κατάργηση του αίσχους του «υποκατώτατου» μισθού για τους νέους εργαζόμενους
Και φυσικά «ξέχασε» και τη νέα μείωση του αφορολόγητου, που θα φέρει νέα αφαίμαξη στο εισόδημα των εργαζομένων.
... και οι «γλάστρες» της
Σε ό,τι αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις, πίσω από το παραμύθι της «επαναφοράς» η κυβέρνηση ήδη προωθεί την επιβολή νέων μέτρων για τη μονιμοποίηση των αντεργατικών χτυπημάτων:
 Ετσι, με την τρέχουσα «αξιολόγηση» προσθέτει την προϋπόθεση της λεγόμενης «αντιπροσωπευτικότητας» για την επέκταση μιας κλαδικής σύμβασης, ενώ στην προηγούμενη «αξιολόγηση» επέβαλε πρόσθετα εμπόδια στην κήρυξη απεργιών από κλαδικά συνδικάτα, επιτιθέμενη στο βασικό όπλο των σωματείων στην πάλη τους για υπογραφή ΣΣΕ! 
Οσο για τις συντάξεις, σε αντίθεση με το προκλητικό παραμύθι της «επαναδιαπραγμάτευσης», η κυβέρνηση ακόμα και στο περιβόητο «αναπτυξιακό σχέδιο», που διαφημίζει ως το «δικό της σχέδιο για το αύριο», υπογραμμίζει ότι «είναι ζωτικής σημασίας η πλήρης εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», η οποία, εκτός όλων των άλλων, φέρνει από 1/1/2019 νέο μαχαίρι στις συντάξεις, μεγέθους ακόμα και πάνω από δύο συντάξεις το χρόνο! 
Ολα τα παραπάνω, βέβαια, δεν τα «ξέχασε» μόνο η υπουργός...
Τα «ξέχασαν» και οι δύο δημοσιογράφοι οικοδεσπότες της στην ΕΡΤ (ο ένας μάλιστα επανέκαμψε πρόσφατα), οι οποίοι όχι μόνο δεν της υπενθύμισαν ούτε ένα από αυτά, αλλά πολύ βολικά μιλούσαν για... «σύγχυση» γύρω από τις συντάξεις, παρουσίαζαν ως ικανοποιητική απάντηση το προκλητικό παραμύθι της «επαναδιαπραγμάτευσης μετά το τέλος του προγράμματος», ασπάζονταν την «επιτυχία του πλεονασματικού ΕΦΚΑ», έφτασαν μέχρι και να υποβαθμίζουν την αδήλωτη εργασία στις τράπεζες, δίνοντας πάσα στην υπουργό να εμφανίζεται ως... κέρβερος υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων! 
Μια ωραία ατμόσφαιρα, δηλαδή, για να δέσει το γλυκό της κυβερνητικής προπαγάνδας...
Με χέρια και με πόδια
«Ανάπτυξη με στήριξη της εργασίας» έγραφε στο πρωτοσέλιδο της Πέμπτης η «Αυγή», για να δώσει προπαγανδιστικά το στίγμα του «αναπτυξιακού σχεδίου» της κυβέρνησης. 
Λίγες ώρες αργότερα, βγήκε το Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων του ΣΕΒ, από το οποίο σταχυολογούμε τα εξής: 
«Η ολοκλήρωση τριών αξιολογήσεων σε λιγότερο από ένα χρόνο αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς μεταφέρει μηνύματα σταθερότητας στις αγορές (...) η υλοποίηση και εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων είναι πλέον ελληνική υπόθεση (...) η κυβέρνηση αγκαλιάζει όλο και περισσότερο την επιχειρηματικότητα». 
Από τα λεγόμενά τους, φαίνεται ότι και οι βιομήχανοι είναι αναφανδόν υπέρ της ...«ανάπτυξης με στήριξη της εργασίας». 
Γι' αυτό επικροτούν την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και το «αναπτυξιακό της σχέδιο» με χέρια και με πόδια.

Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει «πισωγύρισμα» στα Εργασιακά


Πηγή: Eurokinissi
Την «προσωπική του δέσμευση» ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν τα εργασιακά δικαιώματα στα προ κρίσης επίπεδα έδωσε στους βιομηχάνους ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, ανταγωνιζόμενος την κυβέρνηση για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει πιο αποτελεσματικά τη συνέχιση των μνημονιακών αντεργατικών μέτρων.
Μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, αναφέρθηκε στις "παρενέργειες" που προκαλούσε στην παραγωγικότητα και στη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας «ο προβληματικός συνδυασμός τριών παραγόντων: Της άνευ προϋποθέσεων επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων σε όλο το εύρος της οικονομίας, της δυνατότητας μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και της αρχής της καθολικής υπερίσχυσης των κλαδικών συμβάσεων έναντι των επιχειρησιακών». Σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, «αυτό το τρίπτυχο καθιστούσε εξαιρετικά άκαμπτη την αγορά εργασίας» και επομένως η ΝΔ είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει αυτές οι ρυθμίσεις «να αναβιώσουν με τον τρόπο που τις σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση». Κατόπιν όλων αυτών, είναι έτοιμος να συζητήσει «για τη λελογισμένη αύξηση» στους κατώτερους μισθούς με συμφωνία εργαζομένων και εργοδοτών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συνδύασε αυτές τις αντεργατικές δεσμεύσεις με τις χρεοκοπημένες θεωρίες περί «υγιούς επιχειρηματικότητας» και «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», οι οποίες αποσκοπούν στο να πείσουν τους εργαζόμενους να υποταχθούν στην εργασιακή ζούγκλα και στο στόχο της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας. Έτσι, αφού η εργατική νομοθεσία είναι και θα είναι στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων, διακήρυξε ότι δεν θα ανεχτεί «αθέμιτες πρακτικές» όπως η αδήλωτη ή ανασφάλιστη εργασία. 
Επειδή, όμως, κατά τον ίδιο «δεν αρκούν μόνο τα αυτονόητα της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας», εμφανίστηκε έτοιμος να συζητήσει για περισσότερες δράσεις «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», που θα κάνουν τους εργαζόμενους «συμμέτοχους στην επιτυχία της επιχείρισης» και θα εκπίπτουν από τη φορολογία. «Για παράδειγμα, προσλάβετε εσείς νέους συνεργάτες και εγώ θα αναζητήσω τρόπους να τους πριμοδοτήσω. Κάντε εσείς συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία σας με stock option (σ.σ. πακέτα μετοχών) ή με άλλους τρόπους διανομής κερδών, τονώστε την εταιρική κοινωνική ευθύνη και είμαι ανοιχτός σε φοροαπαλλαγές για να τα πραγματοποιήσετε. Προσφέρετε εσείς ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα, ιδιωτική ασφάλεια υγείας ή ακόμα και κάρτες κίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς και εγώ συζητώ τα έξοδα αυτά να εκπίπτουν από την εφορία», είπε, προαναγγέλλοντας ένα ευρύ πλέγμα κινήτρων που θα επιδοτούνται από το κράτος και στην πράξη θα αντικαταστήσουν το μισθό.
Όλα αυτά, θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και των εργοδοτικών εισφορών, όπως και με την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος (σύστημα τριών πυλώνων) που ανακοίνωσε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σάπιο σύστημα εκεί που σάπιζε αρμολογείται

Του Αεροπεζοναύτη «Αρμοί είναι κενά ανάμεσα σε δομικά στοιχεία, ηθελημένα ή και αθέλητα, ...

TOP READ