29 Μαΐ 2018

Καταγγελία της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ



           
            Σε εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε στο νεοσύστατο ξενοδοχείο “Ikos” του ομίλου Ανδρεάδη στη Δασιά Κέρκυρας, σήμερα, Δευτέρα το πρωί, ενόψει  της πανεργατικής απεργίας στις 30 Μάη, η εργοδοσία επιχείρησε να απαγορεύσει την επαφή με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στο χώρο, της αντιπροσωπείας των εργαζομένων με επικεφαλής την Αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και μέλους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Ελένη Μάζη! 

Ο κ. Σπανός, διευθυντής στην συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, μαζί με τον κ. Σιδηρόπουλο κάλεσαν την αστυνομία, απαιτώντας από την αντιπροσωπεία να μείνει περιορισμένη στην τραπεζαρία του προσωπικού, ενώ συγχρόνως έσκιζαν  τις ανακοινώσεις του Σωματείου που  έβρισκαν πάνω στα τραπέζια.

            Το νέο αυτό κρούσμα τραμπουκισμού και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης  ήρθε να επιβεβαιώσει την κλιμάκωση της επιθετικότητας από την πλευρά της εργοδοσίας, που χρειάζεται να απαντηθεί με αλληλεγγύη και οργανωμένη πάλη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι υπόλογη και έχει τεράστιες ευθύνες αφού, φροντίζει να διαμορφώνει το αντίστοιχο οπλοστάσιο με αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση χιλιάδες εργαζόμενους και στην ασυδοσία τη μεγαλοεργοδοσία!
           
            Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η τρομοκρατία και οι απειλές δεν μας φοβίζουν. Όσοι θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα εργασιακά κάτεργα, θα βρουν τους κομμουνιστές και πολλούς ακόμα τίμιους εργαζόμενους αγωνιστές, απέναντι τους.

Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν θα κάνει βήμα πίσω από την διεκδίκηση αιτημάτων που απαντούν τους σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, κόντρα στην πολιτική τους κυβέρνησης, των υπόλοιπων αστικών κομμάτων και τους ΕΕ, τους δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και τους εργασιακές γαλέρες που θέλουν να επιβάλουν τα αφεντικά.

            Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να δώσουν απάντηση με την μαζική και δυναμική τους παρουσία στην απεργία τους Τετάρτης. Να μη φοβηθούν. Να οργανωθούν στα σωματεία τους. Να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Αυτό που φοβάται το μεγάλο κεφάλαιο είναι η οργανωμένη δράση των εργαζομένων μέσα από τα ταξικά προσανατολισμένα σωματεία τους, που αντιπαλεύουν την αντεργατική πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων.


Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει!

         
Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 30 Μάη
και στη διαδήλωση στις 10 το πρωί στο Σαρόκο.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

                                                                                                            28.05.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ