8 Ιουν 2018

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη Σούδα το Σαββατοκύριακο! – Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το αεροπλάνο που θα μεταφέρει στη Σιγκαπούρη τον Ντόναλντ Τραμπ, για να συναντήσει τον ηγέτη της ΛΔ Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, αναμένεται να κάνει στάση μες στο Σαββατοκύριακο στη βάση της Σούδας για ανεφοδιασμό. Παραμένει άγνωστο αν ο Τραμπ θα επισκεφτεί παράλληλα τις αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη βάση ή θα παραμείνει απλώς στο αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, ενώ είναι πάντα πιθανό να υπάρξει αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμά του, για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ παραμένουν σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.
Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη αυτή (εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί κι ανεξάρτητα από την τελική διαμόρφωση του προγράμματός της) κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, σε μια εποχή που ο ρόλος της στρατιωτικής βάσης στη Σούδα αναβαθμίζεται διαρκώς για τις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία με το βομβαρδισμό στόχων στη Δαμασκό και γύρω από τη συριακή πρωτεύουσα.
Οι ιμπεριαλιστές και οι βάσεις τους δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας. Η “αριστερή κυβέρνηση” -που καμαρώνει για τις καλύτερες σχέσεις που είχαμε ποτέ με τις “σατανικά καλές” ΗΠΑ- φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη στενότερη πρόσδεση της χώρας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ