21 Ιουν 2018

Αμα γλυτώσουν τα παιδιά......


Μετά τη διεθνή και εσωτερική κατακραυγή της πρακτικής χωρισμού των παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους που συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο στις ΗΠΑ, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Βουλή θα ψηφίσει αύριο Πέμπτη ένα νομοσχέδιο που «θα βάλει τέλος» στην πρακτική του χωρισμού των οικογενειών που περνούν παράνομα στις ΗΠΑ.

«Δεν πιστεύουμε ότι οι οικογένειες πρέπει να χωρίζονται, τελεία και παύλα» δήλωσε ο Πολ Ράιαν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Η πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικανοί, πολύ απλά προβλέπει ότι πλέον και τα παιδιά θα κρατούνται μαζί με τους γονείς τους... «Με το νόμο μας, όταν οι μετανάστες θα διώκονται διότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, οι οικογένειες θα παραμένουν κατά τη διάρκεια όλης της νομικής διαδικασίας, υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας», συνέχισε ο Ράιαν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πλειοψηφούν στο Σώμα όμως αυτός ο νόμος πρέπει, προκειμένου να εγκριθεί, να υπερψηφιστεί κατόπιν από τη Γερουσία όπου η πλειοψηφία είναι σχεδόν οριακή (51-49).
Το νομοσχέδιο προβλέπει επιπρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να μπορεί να «στεγάσει και να φροντίσει τις οικογένειες καθ' όλη τη διαδικασία».
«Πρόκειται προφανώς για (ένα κείμενο) το οποίο συζητήσαμε χθες με τον πρόεδρο και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να το εγκρίνουμε αύριο», συμπλήρωσε ο Πολ Ράιαν. «Μπορούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους για τη μετανάστευση χωρίς να διαλύουμε οικογένειες», υπογράμμισε.
Ο Ράιαν είπε ότι σε ένα άλλο σημείο του το σχέδιο νόμου συμπεριλαμβάνει μια λύση για το καθεστώς των «Dreamers», των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που έφθασαν παρανόμως στη χώρα και μέχρι την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντ. Τραμπ, λάμβαναν αυτομάτως άδεια παραμονής, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σε ανάδοχους γονείς στις ΗΠΑ ή το Μεξικό τα παιδιά που χωρίστηκαν από τους γονείς τους

Ενδεικτικό πάντως του τι συμβαίνει με τα παιδιά που χωρίστηκαν από τους γονείς τους είναι τα στοιχεία που έρχονται από τη Νέα Υόρκη:
Παιδιά μεταναστών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό ενδέχεται να μεταφέρθηκαν κρυφά σε «κέντρο φιλοξενίας» στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το βίντεο που κατέγραψε τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.
Το κέντρο αυτό, που ανήκει στην ένωση «Cayuga Centers», δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση αυτή. Στον ιστότοπό της η ένωση εξηγεί ότι τοποθετεί τα παιδιά των μεταναστών σε ισπανόφωνες ανάδοχες οικογένειες, μέχρι να είναι δυνατόν να επιστρέψουν στους συγγενείς τους που έχουν εγκατασταθεί στις ΗΠΑ ή να σταλούν πίσω στη χώρα καταγωγής τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily News», που επικαλείται μια ομοσπονδιακή πηγή, περισσότερα από 300 παιδιά έχουν σταλεί ήδη στη Νέα Υόρκη

Την Τρίτη ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατηγορώντας την κυβέρνηση Τραμπ ότι «παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα» των παιδιών και των οικογενειών τους. «Γνωρίζουμε πλέον ότι περισσότερα από 70 παιδιά έχουν τοποθετηθεί σε ομοσπονδιακά κέντρα φιλοξενίας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, επειδή έχουν επικοινωνήσει και με άλλα κέντρα», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Η Νέα Υόρκη θα δράσει για να μπει τέλος σε αυτήν την άσπλαχνη και σκόπιμη επίθεση εναντίον των κοινοτήτων των μεταναστών και να μπει ένα τέλος σε αυτή τη βάναυση πολιτική μια και καλή», πρόσθεσε.

απο 902





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ