1 Ιουν 2018

Φοροελαφρύνσεις στους τουριστικούς επιχειρηματικούς ομίλους έταξε ο Τσίπρας

       


Φοροελαφρύνσεις σηματοδοτεί για τους επιχειρηματικούς ομίλους η «καθαρή έξοδος» από το 3ο μνημόνιο, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που μίλησε στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Ήταν σαφής και συγκεκριμένος ως προς τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, ενώ σκόπιμα ήταν γενικός και αόριστος για τους εργαζόμενους, καλλιεργώντας κλίμα προσμονής χωρίς αντίκρυσμα. Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι από το 2019 θα υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος ύψους 700 εκατ. ευρώ και το 2020 ύψους 1,3 δισ. ευρώ» και πρόσθεσε ότι από το επόμενο έτος τα 700 εκατ. ευρώ θα είναι «για την ελάφρυνση των φόρων που αφορούν και τις δικές σας επιχειρήσεις». Συνεπώς, ο Αλ. Τσίπρας άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ο λαός θα ματώνει για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% και για την εξοικονόμηση 700 εκατ. ευρώ, προκειμένου το κεφάλαιο να απολαύσει φοροελαφρύνσεις μαζί με τα τεράστια κέρδη που τα τελευταία χρόνια απολαμβάνει στον κλάδο του Τουρισμού.
Κατά τον Αλ. Τσίπρα, «η λιτότητα τελειώνει και αρχίζει η δυνατότητα της επέκτασης από το 2019 κιόλας», μόνο που το τέλος της λιτότητας είναι για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα καρπωθούν τα φορολογικά και όχι μόνο προνόμια της οικονομικής επέκτασης. Για τους εργαζόμενους, ο πρωθυπουργός έκανε μια γενικόλογη αναφορά στον κατώτατο μισθό, που όπως είπε πρέπει να εξετασθεί, αλλά απέφυγε να πει κάτι συγκεκριμένο υπό το φόβο των αγορών.
Αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ιταλία, λέγοντας πως οι αναταράξεις στη γειτονική χώρα «υποδεικνύουν ότι όλοι μας οφείλουμε να μην παρασυρθούμε από τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά να δώσουμε μια λύση που θα κατοχυρώνει την εμπιστοσύνη των αγορών». Δεσμεύτηκε πως «σε λιγότερο από ένα μήνα» θα έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις από την 4η αξιολόγηση» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται «ώστε στα μέσα του Ιουνίου να είναι έτοιμο και το τελευταίο νομοσχέδιο για την ψήφιση και των τελευταίων προαπαιτούμενων».

Επίσης, συνέδεσε τη διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ με την αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας και για την ανάκτηση της γεωστρατηγικής επιρροής στην περιοχή που σχετίζεται ευθέως με την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ