29 Ιουν 2018

Βρέθηκαν σε γκούλαγκ της Σιβηρίας δύο Πόντιοι διωχθέντες από τον Στάλιν!

        


28 Ιουνίου του 2018, κοντά τριάντα χρόνια από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία κρυφό γκούλαγκ όπου είχαν απομείνει λίγοι φύλακες και λίγοι κρατούμενοι. Το συγκεκριμένο γκούλαγκ ήταν διαβαθμισμένο και την ύπαρξή του τη γνώριζαν ελάχιστοι, οι οποίοι κατέστρεψαν το 1991 τα αρχεία της ύπαρξής του! Έτσι φύλακες και κρατούμενοι απέμειναν απομονωμένοι στα βάθη της Σιβηρίας χωρίς καμία επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο! Επειδή το συγκεκριμένο γκούλαγκ ήταν διαβαθμισμένο η επικοινωνία γινόταν με μία στρατιωτική γραμμή, την οποία κατέστρεψαν αυτοί που γνώριζαν την ύπαρξή του. Στο συγκεκριμένο γκούλαγκ βρέθηκαν ζωντανοί άνθρωποι που προέρχονταν από μειονότητες τις οποίες δίωξε ο Στάλιν και μεταξύ αυτών οι δύο Πόντιοι.
Οι δύο Πόντιοι που βρέθηκαν ζωντανοί στο συγκεκριμένο γκούλαγκ είναι ο Γιάνγκον και ο Γιώριτς, οι γιοι της γιαγιάς Δεσποίκ, οι οποίοι αναφέρονται στο εγχειρίδιο εκμάθησης της Ποντιακής Διαλέκτου που έχει εκδοθεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών. Ο Γιάνγκον και ο Γιώριτς, παρ’ όλο που έχουν ξεπεράσει τα 100 χρόνια ζωής, βρέθηκαν νέοι και ακμαίοι αφού στο συγκεκριμένο γκούλαγκ γινόταν πειράματα για να βρεθεί το ελιξίριο της νεότητας. Ο Γιάνγκον και ο Γιώριτς, σε άπταιστα Ποντιακά, δήλωσαν μετά τη διάσωσή τους ότι στο συγκεκριμένο γκούλαγκ εξολοθρεύτηκαν εκατομμύρια άνθρωποι που κυνηγήθηκαν από τον Στάλιν εξαιτίας της καταγωγής τους, ανάμεσά τους και εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιοι. Ο Γιάνγκον και Ο Γιώριτς ζήτησαν να αναγνωριστεί παγκοσμίως η Γενοκτονία που διέπραξαν ο Στάλιν και η Σοβιετική Ένωση σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού, τονίζοντας πως η αγριότητα της Γενοκτονίας από τους Τούρκους ωχριούσε μπροστά στην αγριότητα της Γενοκτονίας από τον Στάλιν.
Ο Γιάνγκον και ο Γιώριτς δήλωσαν πως επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα προκειμένου να αγωνιστούν για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας από τον Στάλιν, για να ασχοληθούν με επιχειρήσεις και με ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες! Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γιάνγκον και του Γιώριτς θα είναι στον τομέα της αναζωογόνησης των κυττάρων, καθώς θα εμπορεύονται ελιξίρια νεότητας και φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Ο Γιάνγκον και ο Γιώριτς στην ομάδα που θα αγοράσουν, θα παίζουν και οι ίδιοι ποδόσφαιρο, αφού το ελιξίριο της νεότητας, που βρέθηκε στο γκούλαγκ στο οποίο ήταν έγκλειστοι, δημιουργεί επιπλέον υπερανθρώπους! Στα σχέδια του Γιώριτς και του Γιάνγκον είναι να αγοράσουν και μία Πανεπιστημιακή Έδρα για να διδάσκουν την Γενοκτονία των Ποντίων από τον Στάλιν και τη Σοβιετική Ένωση! Εάν όλα πάνε καλά, ο Γιάνγκον και ο Γιώριτς θα επεκταθούν και στη βιομηχανία του θεάματος για να κάνουν ταινίες με θέμα τη ζωή των Ποντίων στα γκούλαγκ του Στάλιν!
Οράτιος Μενιππίδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ