12 Ιουν 2018

Στάση ευθύνης η καταδίκη δικαστικών αποφάσεων που δίνουν αέρα στα πανιά της εγκληματικής - ναζιστικής ΧΑ




Σε κατάσχεση σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, προχώρησαν οι χρυσαυγίτες Ματθαιόπουλος, Ζησιμόπουλος και Γρέγος (κατηγορούμενοι όλοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής). Εσπευσαν δηλαδή να εισπράξουν με κατάσχεση τα ποσά που τους επιδίκασε η 174/2018 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενου από την εφέτη Δ. Σίσκου. Θυμίζουμε ότι η απόφαση αυτή υποχρέωνε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ να καταβάλει στους χρυσαυγίτες χρηματική ικανοποίηση για «ηθική βλάβη» τους, επειδή σε συνέντευξή του άσκησε κριτική σε δημάρχους και περιφερειάρχες γιατί στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, μέρας τιμής και μνήμης της πάλης του ελληνικού λαού κατά του φασισμού, προσκάλεσαν βουλευτές και στελέχη της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε ότι η Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της αποτελούν τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απογόνους των κουκουλοφόρων καταδοτών, των δοσίλογων συνεργατών των ναζί κατακτητών της χώρας μας, των «ταγματασφαλιτών» που πλάι - πλάι με τα ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα διέπραξαν απάνθρωπα, τερατώδη και φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος του λαού μας.
Αυτή η εγκληματική ιδεολογία αποτελεί τη βάση συγκρότησης της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, της οποίας τα στελέχη είναι υπόδικοι και δικάζονται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η δικαστική απόφαση του Εφετείου θεώρησε «εξύβριση» αυτό το οποίο αποτελεί κοινή παραδοχή και για το οποίο επαίρεται και «καμαρώνει» το ίδιο το φασιστικό μόρφωμα: Οτι δηλαδή αποτελεί ναζιστική οργάνωση, εγκληματική ακριβώς γιατί είναι φασιστική. Να τι έγραφε ο Μιχαλολιάκος σε άρθρο του για τον Χίτλερ στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» (τ. 26, 1987): «Τι εμπόδιο μπορεί να σταθεί στο δρόμο μας αφού ακόμη και σήμερα νοιώθουμε ΕΚΕΙΝΟΝ να μας οδηγεί (...) με τη σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στη Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ηλιο και με το θάρρος που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!».
Η σπουδή των χρυσαυγιτών για την κατάσχεση των χρημάτων που τους επιδίκασε η παραπάνω δικαστική απόφαση θέτει ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα, που αφορά το σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν: Γιατί κανείς δεν είναι τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι θα χρησιμεύσουν ως «παρηγοριά» των τριών χρυσαυγιτών για τη θιγμένη «τιμή» τους και όχι για τη χρηματοδότηση μιας εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης!
Η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη, γιατί αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή με όρους «κανονικού» αστικού πολιτικού κόμματος, που βρίσκεται απλά στο «άκρο» του συντηρητικού πολιτικού φάσματος. Τα γεγονότα όμως που αποδεικνύουν την εγκληματική δράση και το χαρακτήρα του ναζιστικού αυτού μορφώματος και όσων το απαρτίζουν είναι αμείλικτα, ιδίως μετά τον καταιγισμό των στοιχείων που αποκαλύπτονται καθημερινά στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Κανένας δεν μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια. Κανένας άνθρωπος καλής πίστης, κανένας δικαστής, κρατικός υπάλληλος, στρατιωτικός δεν πρέπει να παρέχει οποιοδήποτε έδαφος νομιμοποίησης ή ανοχής στο φασισμό, δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα και τα τάγματα εφόδου ως «φυσιολογικό» αστικό πολιτικό κόμμα ή να θεωρεί τις απάνθρωπες, ρατσιστικές και διεστραμμένες ιδεοληψίες του απλά «ακραίες» απόψεις που δικαιούνται να προβάλλονται στο πλαίσιο θεμιτής ιδεολογικής διαπάλης.
Είναι άλλωστε γνωστές οι πολύμορφες προσπάθειες από πολλές διαφορετικές πηγές για να νομιμοποιηθεί πολιτικά μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή. Μόνο που ο ναζισμός δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να απαρνηθεί την εγκληματική βία. Δεν υπήρξε και δεν μπορεί να υπάρξει ναζιστική οργάνωση, είτε στην αντιπολίτευση είτε στην εξουσία, που να μην τη χρησιμοποιεί.
Αυτή η υπόθεση δεν κλείνει εδώ. Ο Αρειος Πάγος, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, θα κληθεί να τοποθετηθεί στα σοβαρά ζητήματα που ανέκυψαν από την παραπάνω απαράδεκτη απόφαση της εφέτη Σίσκου.
Απαιτείται στάση ευθύνης. Ο φασισμός αποτελεί το πιο αρρωστημένο αποκύημα του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, ταγμένος να υπηρετεί με μισάνθρωπη αγριότητα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ο λαός μας, όπως και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, έχει ιστορική μνήμη. Γνώρισε και δεν ξεχνάει το αποκρουστικό πρόσωπο των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους. Τους αντιμετώπισε παλικαρίσια, με μπροστάρη το ΚΚΕ, και τους νίκησε. Την ίδια τύχη πρέπει να επιφυλάξει και στους σημερινούς απογόνους τους, τους εγκληματίες νοσταλγούς της ναζιστικής θηριωδίας.

Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ