16 Ιουλ 2018

Κύμα μεγάλων διαδηλώσεων κατά της φτώχειας



Πηγή: Associated Press
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο νότιο Ιράκ τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, εν μέσω κινητοποιήσεων, καθώς το κύμα αμφισβήτησης και δυσαρέσκειας του δοκιμαζόμενου από τις πολυετείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ιρακινού λαού δεν σταματά να επεκτείνεται, εξωθώντας τις αρχές να κηρύξουν απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βασόρα.
Αντιμέτωπος με τις ογκώδεις διαδηλώσεις που φοβάται ότι μπορεί να επεκταθούν και στις άλλες περιοχές της χώρας, ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι εξήγγειλε το βράδυ του Σαββάτου την άμεση διάθεση χρηματικών πόρων και υποσχέθηκε δημόσιες επενδύσεις στην επαρχία της Βασόρας, όπου περιόδευσε την προηγουμένη, κάνοντας δεσμεύσεις και ανακοινώσεις.
Οι διαδηλωτές εκφράζουν την αγανάκτηση και την οργή τους για την αδιαφορία των αρχών απέναντι στην επαρχία, που παραμένει εξαιρετικά φτωχή, παρότι διαθέτει πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα.
Δύο διαδηλωτές «σκοτώθηκαν από σφαίρες» στην επαρχία Μισάν, που γειτνιάζει με το Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας της επαρχίας, ο Άχμαντ αλ Κανάνι.
Με τους θανάτους αυτούς, αυξήθηκε στους τρεις ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη των κινητοποιήσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν επίσης τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι, κυρίως στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-dpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ