20 Ιουλ 2018

Νέα επίθεση του καθεστώτος στο ΚΚ Ουκρανίας



Από προηγούμενη επίθεση της Αστυνομίας στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚ ΟυκρανίαςΑπό προηγούμενη επίθεση της Αστυνομίας στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας
Μία ακόμη αστυνομική έρευνα έγινε την Πέμπτη 19 Ιούλη στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, αυτή τη φορά από τη Διεύθυνση διαδικτυακής ασφάλειας της Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Ειδική Αστυνομική Ομάδα (KORD).
Πρόκειται για άλλη μία επίθεση του καθεστώτος ενάντια στο ΚΚ Ουκρανίας με την επιστράτευση του αντικομμουνιστικού νόμου. Οι κατηγορίες ενάντια στο ΚΚ Ουκρανίας βασίζονται στη δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα του κόμματος φωτογραφιών του πρώην Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ κατά την περίοδο της ΕΣΣΔ, Βολοντιμίρ Σερμπίτσκι, κάτι που παραβιάζει τη νομοθεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΚ Ουκρανίας, ο Α' Γραμματέας της ΚΕ, Π. Σιμονένκο, μέλη της ΚΕ και όλο το προσωπικό των γραφείων είχαν τεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σε ένα δωμάτιο, όπου τους «διάβασαν τα δικαιώματά τους». Ο Π. Σιμονένκο ελέγχθηκε από την ειδική ομάδα και απειλήθηκε με σύλληψη. Το ΚΚ Ουκρανίας χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ επικίνδυνη» με πιθανότητα να «τοποθετηθούν από την αστυνομία ψεύτικα στοιχεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ