29 Αυγ 2018

Ο ανασχηματισμός κι η Περεστρόικα του προοδευτικού χώρου

Γνωρίζατε πως το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% ΝΔ, 10% ακροδεξιά και 100% μνημόνιο; Το αναγνωρίζει κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε.


Αλλά όχι, αυτό είναι σχόλιο για παλιό κυβερνητικό ανασχηματισμό, που ανήκει στο παρελθόν που φεύγει και δεν πρέπει να το συγχέουμε με τη σημερινή συγκυρία, όπου βγαίνουμε από τα μνημόνια και κάνουμε αριστερή στροφή.
Ας το πάμε άλλη μία από την αρχή.
Γνωρίζατε εσείς πως η κυβέρνηση με τις έξυπνες κινήσεις της διεμβολίζει τον παλιό δικομματισμό, παίρνοντας τα καλύτερα στελέχη του και διευρύνοντας την απήχησή της; Αν όχι, σας πιάνουμε αδιάβαστους γιατί προφανώς δεν ενημερώνεστε από συριζοτρόλ. Πάλι καλά που δε διεμβόλισε (ακόμα) η κυβέρνηση και τους φασίστες της χρυσής αυγής με διάφορα ορφανά της -αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να το κάνουν οι ΑΝΕΛ του Καμμένου.
Μήπως γνωρίζατε πως η κυβέρνηση πέτυχε μια αμφίπλευρη διεύρυνση, παίρνοντας στελέχη τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία; Που είναι αμφότερα στην ίδια δεξιά πλευρά του πολιτικού σκηνικού, συνεπώς δεν κολλάει πολύ αυτό το “αμφίπλευρη”, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.
Κι αν τα συριζοτρόλ του τουίτερ έχουν το ακαταλόγιστο, μήπως γνωρίζατε τότε πως ο προοδευτικός χώρος, με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, περνάει στη φάση ανασυγκρότησής του; Αυτό προέρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη του Υπουργού Νίκου Παππά και είναι μια δήλωση-τομή για το μέλλον και τις προοπτικές του προοδευτικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ