31 Οκτ 2018

Ξέπλυμα φασιστικού τάγματος στην παρέλαση από τη δημοτική αρχή Αργυρούπολης-Ελληνικού

Την περασμένη Κυριακή στην Αργυρούπολη, η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου άνοιξε με την παρουσία μιας φασιστικής ομάδας ενστόλων με σεσημασμένη εθνικιστική και ρατσιστική δράση κατά το πρόσφατο παρελθόν όπως στην περίπτωση Βοτανικού. Το χειρότερο είναι ότι δε βρέθηκε εκεί απρόσκλητη αλλά κατόπιν πρωτοβουλίας της τοπικής δημοτικής αρχής. Καθόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί η φασιστική έξαρση το αμέσως επόμενο διάστημα (συνθήματα σε σχολείο κι επίθεση σε πολιτιστικό χώρο).
Άμεση είναι η αντίδραση των αντιστασιακών ενώσεων και των κομμουνιστών που καταγγέλλουν το γεγονός και προχωρούν σήμερα το απόγευμα σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Αργυρούπολη. Στο κάλεσμά τους αναφέρουν.
«Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, οι Κομματικές Οργανώσεις Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ καταγγέλλουν την παρουσία ενός φασιστικού συνονθυλεύματος ενστόλων, προσκεκλημένων της διοίκησης του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού, που άνοιξε παρελαύνοντας τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Η ομάδα αυτή δεν είναι τυχαία, έχει δείξει ρατσιστική και εθνικιστική δράση με την κατάληψη στο Βοτανικό, σε χώρο όπου επρόκειτο να ανεγερθεί τέμενος, αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση εθνικιστικών συλλαλητηρίων, οργανώνοντας παραστρατιωτικού τύπου ασκήσεις.
Η παρουσία αυτής της φασιστικής ομάδας στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου “άνοιξε τον ασκό του Αιόλου” σε παντός είδους φασίστες, με αποτέλεσμα την επίθεση φασισταριών στο χώρο “Καλλίπολης” στο Ελληνικό, αλλά και το γράψιμο φασιστικών συνθημάτων στο ΕΠΑΛ της Αργυρούπολης.
Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ελληνικού – Αργυρούπολης – Γλυφάδας, οι Κομματικές Οργανώσεις Ελληνικού – Αργυρούπολης – Γλυφάδας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 31/10/2018 και ώρα 18.00 στην πλατεία Αγίας Τριάδας στην Αργυρούπολη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ