31 Οκτ 2018

Αντικομμουνιστικός παροξυσμός των αστών



Οι αστοί κλιμακώνουν με κάθε ευκαιρία την αντικομμουνιστική υστερία τους, θέτοντας στο στόχαστρο τους τη μόνη εναλλακτική στην καπιταλιστική βαρβαρότητα: Το σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Νέα προκλητικά κρούσματα αντικομμουνισμού σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην ανατολική Ευρώπη και στην Κεντρική Ασία, αλλά και στη Βραζιλία όπως είδαμε στην προεκλογική περίοδο. Κλιμακώνεται δηλαδή ο αντικομμουνιστικός παροξυσμός, ο οποίος φυσικά εντός της ΕΕ, εξαπολύεται στο πλαίσιο της συνολικής αντικομμουνιστικής γραμμής της Ένωσης που εξισώνει το φασισμό με τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό για να προστατέψει το εκμεταλλευτικό σύστημα της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Επιμένουν οι φασίστες στην Ουκρανία
Είναι γνωστή η αντικομμουνιστική μανία του φιλοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, που ανήλθε στην εξουσία με την επέμβαση ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στα πλαίσια της ενδοϊμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. Αυτή η επέμβαση του 2014 που έχοντας στην προμετωπίδα της νεοναζί συμμορίτες, ανέτρεψε την αστική φιλορωσική κυβέρνηση για να στρέψει την Ουκρανία στις «αγκάλες» της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ. Είναι γνωστές οι φονικές επιθέσεις που δέχθηκαν οι κομμουνιστές στην Ουκρανία, καθώς και οι αντικομμουνιστικοί νόμοι ενάντια σε καθετί που θυμίζει τα σοβιετικά και σοσιαλιστικά επιτεύγματα (περιλαμβανομένων μνημείων της αντιφασιστικής νίκης). Την ίδια ώρα που το καθεστώς «ηρωοποιεί» τους δοσίλογους φασίστες που συνεργάστηκαν με τους ναζί κατακτητές. Γνωστή είναι και η προσπάθεια να κηρυχθεί παράνομο το ΚΚ Ουκρανίας. Σε συνέχεια αυτών των μεθοδεύσεων που στηρίζονται κι από την ΕΕ, ο βουλευτής του αντιδραστικού «Ριζοσπαστικού Κόμματος», Ιγκόρ Μοσιτσούκ, ζήτησε διαδικτυακά στις 10 του Οκτώβρη, όπως δολοφονηθεί ο Α’ Γραμματέας του ΚΚ Ουκρανίας, Πιοτρ Σιμονένκο…
Το ΚΚ Ουκρανίας κατήγγειλε την πρόκληση αυτή, υποδεικνύοντας το φασιστικό βίο του Μοσιτσούκ, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση το 2011 για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης. Φυσικά αμνηστεύτηκε το 2014 από το φιλοναζιστικό καθεστώς που προέκυψε από την επέμβαση ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και το οποίο συνεχίζει να εξουσιάζει την Ουκρανία. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε μια δίκαιη διερεύνηση της υπόθεσης, όπως και των εγκλημάτων του κυρίαρχου καθεστώτος και των νεοναζί φονιάδων του. Παρά τις απειλές και τις διώξεις, το ΚΚ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα των Ουκρανών, παλεύοντας ενάντια στη φασιστικοποίηση της πολιτικής ζωής, ενάντια στην αναβίωση του χιτλερισμού ως “εθνικής ιδέας”, που μας επιβάλλεται από το παγκόσμιο κεφάλαιο», τονίζει το ΚΚ Ουκρανίας.
Γκρεμίζουν ξανά μνημεία και στην Πολωνία
Οι αστοί στην Πολωνία (όπου έχουν κηρυχθεί, ανάμεσα σε άλλα, παράνομα τα κομμουνιστικά σύμβολα) προχώρησαν σε ακόμη μια καταστροφή αντιφασιστικού μνημείου. Στις 17 του Οκτώβρη γκρέμισαν μνημείο στο πάρκο Σκαρισβέφσκι στη Βαρσοβία, προς τιμήν 26 στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, που είχε ανεγερθεί το 1946 στο σημείο όπου σκοτώθηκαν σε μάχη στις 13 Σεπτέμβρη 1944. Και όχι μόνο γκρέμισαν το μνημείο, αλλά το ανίερο τους έργο έχει και συνέχεια, αφού τμήμα του θα μεταφερθεί στο αντικομμουνιστικό «μουσείο ιστορικής μνήμης» που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην επιχείρηση παραχάραξης και διαστρέβλωσης της ιστορίας που πραγματοποιείται με τις ευλογίες της ΕΕ.
Στην Πολωνία έδωσαν τη ζωή τους για τη συντριβή του χιτλεροφασισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εκατοντάδες χιλιάδες Σοβιετικοί στρατιώτες. Το συγκεκριμένο μνημείο είχε φυσικά παραμεληθεί από τις αρχές μετά την αντεπανάσταση και την παλινόρθωση του καπιταλισμού, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής το φρόντιζαν τις τελευταίες δεκαετίες.
Για τον αντικομμουνιστικό παροξυσμό, το ΚΚ Πολωνίας καταγγέλλει τόσο την αντιδραστική κυβέρνηση της χώρας, όσο και την αστική αντιπολίτευση. «Οι αρχές της Πολωνίας ξαναγράφουν και παραχαράσσουν την Ιστορία. Έχουν δημιουργήσει γι’ αυτόν το σκοπό το λεγόμενο “Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης” και υπάρχει ο ειδικός λογαριασμός της “αποκομμουνιστικοποίησης”, που υποχρεώνει και τις τοπικές αρχές να εξαφανίσουν όλα τα μνημεία που συνδέονται με τον κομμουνισμό, περιλαμβανομένων των μνημείων για τον Κόκκινο Στρατό. Βεβαίως, είναι αδύνατο να κρυφτεί το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το 1944-45 η Πολωνία απελευθερώθηκε από τον Κόκκινο Στρατό μαζί με τους στρατιώτες του πολωνικού στρατού που πάλευαν στο πλευρό του. Στη διάρκεια αυτού του σκληρού αγώνα για την απελευθέρωση όλων των εδαφών που έχει η σημερινή Πολωνία, πάνω από 600.000 Σοβιετικοί στρατιώτες έπεσαν στα πεδία των μαχών. Σε αυτούς ο πολωνικός λαός χρωστάει την ευγνωμοσύνη του για τη διάσωση από τον σχεδιασμένο ολοκληρωτικό αφανισμό του από τους Γερμανούς ναζί», υπογραμμίζει το ΚΚ Πολωνίας.
«Την απόφαση της κατεδάφισης του συγκεκριμένου μνημείου πήραν οι τοπικές δημοτικές αρχές που εξελέγησαν με τη λεγόμενη “Πλατφόρμα Πολιτών”. Επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η λεγόμενη “δημοκρατική αντιπολίτευση” όπως και το συντηρητικό κυβερνών “Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης” συμβάλλουν στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας. Τοπικές αρχές σε άλλες πόλεις καταφέρνουν να ξεπερνούν την πίεση και να αποτρέπουν την καταστροφή των μνημείων. Αυτή η πράξη είναι ένα παράδειγμα βαρβαρότητας που μπορεί να συγκριθεί με τα εγκλήματα των “Ταλιμπάν” και του “Ισλαμικού Κράτους” που καταστρέφουν ιστορικά μνημεία που δεν ταιριάζουν με την ιδεολογία τους. Αλλά η ιστορική αλήθεια δεν μπορεί να σταλεί στη λήθη με τα κομπρεσέρ», τονίζουν οι Πολωνοί κομμουνιστές.
Και το Καζακστάν τιμά φασίστες
Παράλληλα ο πρόεδρος του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, επισκεπτόμενος τη Φινλανδία, απέδωσε τιμές σε συνεργάτη του χιτλεροφασισμού που είχε πολεμήσει ενάντια στην ΕΣΣΔ στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας. Η ενέργεια του Ναζαρμπάγεφ να καταθέσει στις 17 του Οκτώβρη λουλούδια στον τάφο του Φιλανδού στρατηγού Καρλ Μάνερχαϊμ, συνεργάτη του Χίτλερ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν, που υπογράμμισε ότι ο Ναζαρμπάγεφ «πρόσβαλε τη μνήμη πολλών χιλιάδων σκοτωμένων μαχητών του Κόκκινου Στρατού, που πολέμησαν με αυτούς τους ίδιους Φιλανδούς στρατιώτες που τάχθηκαν στο πλευρό της φασιστικής Γερμανίας, συμμετείχαν στην κατάληψη της σοβιετικής Καρελίας και στον αποκλεισμό του Λένινγκραντ, όπου χάθηκαν οι ζωές πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων».
Το κόμμα καταγγέλλει την εξουσία του Καζακστάν για την πολιτική της ολοκληρωτικής αποκομμουνιστικοποίησης και απορωσοποίησης, η οποία περιλαμβάνει μετονομασίες, κατεδαφίσεις σοβιετικών μνημείων, απαγόρευση κομμουνιστικών συμβόλων και του ΚΚ Καζακστάν (εξού και η παρουσία του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν). Το Σοσιαλιστικό Κίνημα στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει επίσης ότι στο Ουράλσκ γκρεμίστηκε το μνημείο του ήρωα της ΕΣΣΔ Μανσούκ Μαμεταβόι ενώ στην Σιμκέντ καταστράφηκε το μνημείο των εργατών που σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών ενάντια στη φασιστική Γερμανία… Καταγγέλλει ότι παράλληλα οι αρχές του Καζακστάν έστησαν μνημείο στον Μουσταφά Σοκάι, οργανωτή της ναζιστικής «λεγεώνας του Τουρκεστάν» που αποτελούσε μέρος των SS. Όπως καταγγέλλει το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν, όπως κι άλλοι δοσίλογοι και συνεργάτες τον ναζί, ο Σοκάι, ανακηρύσσεται «ήρωας»… Tέλος το κόμμα καταδικάζει τις αντικομμουνιστικές αναφορές του Ναζαρμπάγεφ ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση ήταν δήθεν ένα «πραξικόπημα που οδήγησε στην καταστροφή του παραδοσιακού τρόπου ζωής, με την επακόλουθη επιταχυνόμενη κολεκτιβοποίηση της αγροτικής οικονομίας από τη σοβιετική εξουσία, συνοδευόμενη από πείνα και ωμή βία». Καταδικάζοντας αυτή τη δήλωση το Σοσιαλιστικό Κίνημα τονίζει ότι όλα αυτά δείχνουν «για άλλη μία φορά την πραγματική ουσία του αντιδραστικού αστού κυβερνήτη, που προωθεί την πολιτική της ισχυρής ολιγαρχίας της αστικής τάξης και των πολυεθνικών εταιρειών, που ενδιαφέρονται για την παραπέρα λεηλασία του εθνικού πλούτου του Καζακστάν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ