2 Οκτ 2018

Μόνοι ένοχοι η αστική τάξη και τα φερέφωνά της − Αθώοι (έτσι κι αλλιώς) οι 35 κατηγορούμενοι του ΠΑΜΕ

  (VIDEO)


ΔΙΚΗ 35 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κατέπεσαν όλες οι εναντίον τους κατηγορίες
Τρίτη 02/10/2018 - 12:26 - Ενημέρωση: Τρίτη 02/10/2018 - 13:17
Αθώοι κρίθηκαν οι 35 κατηγορούμενοι - στελέχη του ΠΑΜΕ που δικάστηκαν ξανά το πρωί της Τρίτης 2 Οκτώβρη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, καθώς για άλλη μια φορά καταρρίφθηκαν όλες οι εναντίον τους κατηγορίες.



Συγκεκριμένα, πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων κατηγορούνταν για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, της ΝΔ.
Μάλιστα οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο ξανά, παρότι ήδη είχαν δικαστεί και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ.
 
 
Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης έγινε κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης από σωματεία και φορείς που κρατούσαν πανό του ΠΑΜΕ που ανέγραφε «Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ. Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίκης, αφού ευχαρίστησε τους συναγωνιστές δικηγόρους που συνέβαλαν στη νομική βοήθεια όλο αυτό το διάστημα, είπε:
«Είναι σίγουρο  ότι όποια και αν ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου εμείς θα συνεχίζαμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Καμία απόφαση δικαστική, κρατική ή εργοδοτική δεν πρόκειται να βάλει εμπόδια στον αγώνα» και υπενθύμισε ότι «μπροστά μας έχουμε και άλλες δίκες».
Συγκεκριμένα ανέφερε τη δίκη των δύο νέων στις 10 Οκτώβρη για την υπόθεση στο Άγαλμα Τρούμαν, επισημαίνοντας ότι η δίκη αυτή είναι υπόθεση όλων των συνδικάτων, καλώντας σε μαζική έκφραση καταδίκης, αλλά και έμπρακτης έκφρασης αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης.
Υπενθύμισε επίσης ότι οι εργαζόμενοι μπροστά τους έχουν τη μάχη της απεργίας στις 8 Νοέμβρη και κάλεσε σε προετοιμασία της με όλες τις μορφές.

902
Αναρτήθηκε από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ