2 Οκτ 2018

Τραμπ, «Λευκά Κράνη» και Τσίπρας – Ζάεφ για Νόμπελ Ειρήνης!


«Ένα τρομακτικό αστείο»

Είναι πια επίσημο. Την πρώτη Μαΐου 18 ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές με επικεφαλής τον Λουκ Μέσερ απέστειλαν επιστολή στην Επιτροπή Νόμπελ στην Νορβηγία όπου προτείνουν τον Τραμπ σαν υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης το 2019.
Τραμπ, «Λευκά Κράνη» και Τσίπρας - Ζάεφ για Νόμπελ ΕιρήνηςΤο επιχείρημά τους είναι ότι αξίζει το βραβείο Ειρήνης για την συμβολή του:
«Στον τερματισμό του πολέμου στην Κορέα, τον αφοπλισμό της κορεάτικης χερσονήσου και την επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή».
Είχε προηγηθεί στις 31 Γενάρη η πρόταση για την υποψηφιότητά του από «ανώνυμο Αμερικάνο πολιτικό, που είχε το δικαίωμα αυτής της πρότασης» όπως είχε ανακοινώσει εκπρόσωπος της Επιτροπής στην εφημερίδα Independent.
Το σκεπτικό της υποβολής ακόμη πιο αποκαλυπτικό
«Η πολεμοχαρής εξωτερική πολιτική του δρα ως απειλή και εκφοβιστικό όπλο εναντίον του ριζοσπαστικού Ισλάμ, του ISIS, του Ιράν που διαθέτει πυρηνικά όπλα, και της κομμουνιστικής Κίνας»
και άρα επιβάλλει την ειρήνη!!
Ενισχύουν την πρόταση και δύο Νορβηγοί βουλευτές του Εθνικιστικού κόμματος Νορβηγίας αφού ο Τραμπ:
«Έκανε ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό βήμα προς τον αφοπλισμό, την ειρήνη και την συμφιλίωση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας»,
γράφει η εφημερίδα Sun.
Στις αρχές του Μαΐου τα ίδια πρότεινε και ο πρόεδρος της Ν. Κορέας Moon Jae-In για την προσπάθεια του Τραμπ:
«Να σταματήσει τα πυρηνικά της Β. Κορέας».
Ξέχασαν όλοι αυτοί
Τραμπ, «Λευκά Κράνη» και Τσίπρας - Ζάεφ για Νόμπελ ΕιρήνηςΕκτός αν και αυτά ανάγονται σε φιλειρηνικές ενέργειες.
Έτσι, ο υπ αριθμόν Ένα εχθρός της Ειρήνης είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης και ποιος αποκλείει ότι μπορεί και να το πάρει.
Άλλωστε το πήρε και ο Ομπάμα και ο Κίσινγκερ και ο Κάρτερ και τόσοι άλλοι υπηρέτες του ιμπεριαλισμού.
Θυμίζουν όλα αυτά το φθινόπωρο του 1939 που ο σοσιαλδημοκράτης Σουηδός βουλευτής Μπράντ είχε προτείνει τον Αδόλφο Χίτλερ για το Νόμπελ Ειρήνης διαβλέποντας ίσως ότι η τελική ειρήνη θα ερχόταν όταν οι Ναζί θα ισοπέδωναν όλο τον πλανήτη.
«Η υποψηφιότητα Τραμπ είναι ένα τρομακτικό αστείο».

Τραμπ, «Λευκά Κράνη» και Τσίπρας – Ζάεφ για Νόμπελ Ειρήνης

Βέβαια, η άλλη πρόταση είναι η διαβόητη ΜΚΟ «Λευκά Κράνη» που διατηρεί στενές σχέσεις με τζιχαντιστές και ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Έτσι η περίπτωση των Αλ. Τσίπρα – Ζ. Ζάεφ, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, είναι απόλυτα ταιριαστή και μέσα στο πνεύμα των Βραβειων Νόμπελ Ειρήνης.
Βλέποντας κάποιος τα ονόματα των παραληπτών των βραβείων νόμπελ ειρήνης, από το 1901 μέχρι και σήμερα, θα διαπιστώσει ένα πράγμα:
Πως τα εν λόγω βραβεία έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, για «ξέπλυμα» εγκληματιών πολέμου, για τον «καθαγιασμό» ιμπεριαλιστικών σφαγείων.
Τραμπ, «Λευκά Κράνη» και Τσίπρας - Ζάεφ για Νόμπελ ΕιρήνηςΑυτές είναι οι κυριότερες προτάσεις όπως τις καταγράφει σήμερα το Σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων και αναπαράγουν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.
Πολλά πρώην φαβορί αναφέρονται επίσης, όπως οι Ρωσίδες ακτιβίστριες για τα ανθρώπινα δικαιώματα Λουντμίλα Αλεξέγιεβα και Σβετλάνα Γανούσκινα και η οργάνωση Memorial.
Ακόμα και οργανώσεις που εργάζονται με πρόσφυγες και θύματα πολέμου, όπως οι «Physicians Without Barriers»
Το Νορβηγικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ειρήνης (PRIO) περιλαμβάνει στον κατάλογο των υποψηφίων του γιατρούς όπως ο Κονγκολέζος Ντένις Μακουέγκε και η Γιαζίντι Νάντια Μουράντ.

Στην κορυφή, το «WFP – Το Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ» αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Σουηδικού πρακτορείου ΤΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ