30 Οκτ 2018

Σουάρες-ε το κλάσικο;

Τι ξεχώρισε από την αθλητική κίνηση μες στο Σαββατοκύριακο;
Η τεσσάρα της ΑΕΚ στον Άρη, σε γήπεδο κεκλεισμένων των θυρών. Κι η απόφαση των παλαίμαχων της ΑΕΚ να διαγράψουν τον Τσιάρτα και να του αφαιρέσουν το διαρκείας. Όχι επειδή είναι φασίστας (σιγά τώρα) αλλά γιατί γράφει στο SDNA, που πρόσκειται στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη.
Το Σαββίδη να απευθύνει ένα κωμικό αντιφασιστικό κάλεσμα με αφορμή την 28η Οκτωβρίου. Παραλίγο να συγκινηθεί και ο Τσιάρτας, αλλά θα αργήσει να αντιδράσει με τα αντανακλαστικά που έχει.
Το πρώτο clasico χωρίς Μέσι και Ρονάλντο μετά από 11 χρόνια. Που δεν υστερούσε σε τίποτα σε σχέση με τα πρόσφατο παρελθόν, γιατί είχε Σουάρες και χατ-τρικ. Η Μπάρτσα του Βαλβέρδε κατάφερε μες σε ένα 90λεπτο να πατήσει τον αντίπαλο, να κινδυνεύσει με ισοφάριση και να τελειώσει το ματς με μια άνετη πεντάρα. Έβαλε όμως παραπάνω από όσα έπρεπε, κι ο Λοπετέγκι αποτελεί παρελθόν για τη Ρεάλ, που ψάχνει μαγικές λύσεις τύπου Ζιντάν-Ρονάλντο αλλά δεν τους βρίσκει.
Το δυστύχημα με το ιδιωτικό ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ, όπου βρήκε τραγικό θάνατο με την κόρη του και τον πιλότο, ρίχνοντας μια μαύρη σκιά στο νησί και την κίνηση του διημέρου.
Οι κωμικές δηλώσεις του Μπλάτερ ότι η ΦΙΦΑ δεν είναι μαφία, ότι επί ημερών του υπήρξε πρόοδος κι ότι παλιά δεν υπήρχαν σκάνδαλα, γιατί δεν υπήρχε χρήμα στο ποδόσφαιρο. Σύμφωνοι αλλά τότε για ποια πρόοδο μιλάμε; Και επίσης, για πόσο παλιά -οι παλιές καλές εποχές είναι ένας ασπρόμαυρος μύθος τυλιγμένος στην άχλη της νοσταλγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ