13 Οκτ 2018

Toύρτα στα μούτρα έφαγε βουλευτής του AfD σε σχολείο του Βερολίνου

Με τούρτα σοκολάτα-σαντιγί υποδέχτηκε ένας εκ των παρευρισκομένων τον πολιτικό του ακροδεξιού “Εναλλακτική για τη Γερμανία” Χιου Θίοντορ Μπρόνσον όταν ήρθε να μιλήσει σε εκδήλωση σχολείο στο Λίχτενμπεργκ του Βερολίνου. Ο Μπρόνσον είχε προσκληθεί να μιλήσει μαζί με άλλους βουλευτές του τοπικού κοινοβουλίου του Βερολίνου στα πλαίσια της εκδήλωσης “Talking Heads” που οργανώθηκε από την τοπική βουλή.
Ο Μπρόνσον δεν πτοήθηκε από την “γλυκειά” επίθεση, κι έλαβε μέρος στη συζήτηση, όπου τρεις συντονιστές μαθητές μετέφεραν ερωτήσεις συμμαθητών τους που είχαν υποβληθεί εκ των προτέρων γραπτά κι ανώνυμα στην επιτροπή, με θέματα για τη συγκοινωνία, τη στέγασε, την παιδεία, όχι όμως και τη μεταναστευτική πολιτική. Υπήρξε όμως ερώτημα για μια διαδικτυκιακή πλατφόρμα “καταγγελίας” που έχει ήδη δημιουργήσει στο Αμβούργο το κόμμα, όπου μαθητές καλούνται να καταδώσουν όσους δασκάλους “παραβιάζουν την κομματική ουδετερότητα” στο σχολείο, ασκώντας κριτική στο ξενοφοβικό κόμμα. Ο Μπρόνσον προσπάθησε να υπεκφύγει, τελικά όμως εμφανίστηκε θετικός για την εν λόγω χαφιέδικη πρωτοβουλία.
Παρά την παρουσία της αστυνομίας στο χώρο, ο νεαρός που φορούσε σκούφο κατόρθωσε να διαφύγει. Τη δυσαρέσκειά τους για την παρουσία του ακροδεξιού βουλευτή εξέφρασαν και μαθητές της 12ης τάξης του Λυκείου που είχαν αναρτήσει πλακάτ με την επιγραφή “Κανένας χώρος για ακροδεξιά ρητορική μίσους”.
Ο Μπρόνσον επιχείρησε να εμφανιστεί ως θύμα “σωματικής επίθεσης”, αποτέλεσμα της “εκστρατείας δυσφήμισης” κατά του AfD, κατηγορώντας τα άλλα κόμματα ότι δεν καταδικάζουν αυστηρά τέτοια φαινόμενα, παρότι ο συνάδελφός του από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ντάιν Φράιμαρ είπε πως “Δεν θεωρεί μέσο πολεμικής τέτοιες επιθέσεις”. Ο ίδιος ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει ότι “κρυφογέλασε” με το πλακάτ, που ήταν “καλοπροαίρετη δημοκρατική κριτική”. Δεν ήταν λίγοι κι όσοι μαθητές εξέφρασαν εκ των προτέρων την αντίθεσή τους σε μια εκδήλωση με την παρουσία του φασίζοντος μορφώματος. “Θεωρώ πως στο σχολείο δε θα έπρεπε να υπάρχει χώρος για ένα κόμμα που είναι ρατσιστικό, αντισημτικό, σεξιστικό και ομοφοβικό”, είπε μαθήτρια που θέλησε να διαφυλάξει την ανωνυμία της.
Πληροφορίες από tagesspiegel.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ