25 Νοε 2018

Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης, με ισχυρό ΚΚΕ παντού!

 




Ο νέος αιώνας του Κόμματός μας είναι ήδη γεγονός, και οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ κορυφώνουν τους εορτασμούς για τα 100 μας χρόνια σε όλη τη χώρα. Η μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που μας έφερε σε επαφή με χιλιάδες εργαζόμενους, δίνει τώρα τη σκυτάλη στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο ΣΕΦ, την Κυριακή 25 Νοέμβρη, και σε μια σειρά εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, όπως στη Θεσσαλονίκη στις 9 Δεκέμβρη.
 Οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος, οι εργαζόμενοι που στρατεύονται μαζί μας, εγκαινιάζουμε τον νέο μας αιώνα όπως γνωρίζουμε καλά: Μέσα στη μάχη, βάζοντας ψηλά τον πήχη για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους. Ετσι δίνουμε τη μάχη της απεργίας στις 28 Νοέμβρη, αξιοποιώντας την πείρα από την πολύμηνη προετοιμασία της. Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάγκη να μετρήσει το εργατικό κίνημα νέα βήματα στην κατεύθυνση της ανασύνταξής του, της ενίσχυσης της Κοινωνικής Συμμαχίας, της αλλαγής των συσχετισμών. Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις 28 Νοέμβρη, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, να είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι που απεργούν, που οργανώνονται στα σωματεία τους, γυρνώντας την πλάτη στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, που βάζουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη της απεργίας, κόντρα στην κοροϊδία και τον αυταρχισμό
 
Για να είναι αυτή η απεργία μια μαχητική απόρριψη της κοροϊδίας της κυβέρνησης περί «αποκατάστασης αδικιών», την ίδια στιγμή που με τον κρατικό προϋπολογισμό επιβεβαιώνει ότι διατηρείται στο ακέραιο όλο το μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο των τελευταίων χρόνων. Να τσακιστεί δηλαδή στο δρόμο το θράσος της κυβέρνησης να παίρνει 10 από το λαό και να του επιστρέφει 1, που δείχνει τι σημαίνει για το λαό «δίκαιη ανάπτυξη». Τα ματωμένα πλεονάσματα είναι εδώ, στραγγίζοντας το λαϊκό εισόδημα, ενώ η κυβέρνηση βαφτίζει «παροχές» τα ψίχουλα που μοιράζει για την αναδιανομή της φτώχειας, καταληστεύοντας τη λαϊκή πλειοψηφία, με ένα κομμάτι από αυτά να κατευθύνεται πάλι στη χρηματοδότηση του κεφαλαίου. Στη φαρέτρα της κυβερνητικής κοροϊδίας μπαίνει και η αναβολή της περικοπής της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις, με την κυβέρνηση να την παρουσιάζει ως «σώσιμο των συντάξεων», ενώ πρόκειται για μέτρο που η ίδια νομοθέτησε και τώρα παγώνει προσωρινά. Ταυτόχρονα, ο προϋπολογισμός προβλέπει τσεκούρι στο ΕΚΑΣ και στις κοινωνικές παροχές, εξανεμίζοντας στην πράξη την όποια προσωρινή ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων. Πρόκειται λοιπόν για προϋπολογισμό βαθιά ταξικό, αφού από τη μία κλιμακώνει την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά στρώματα και από την άλλη δίνει ακόμα περισσότερα στο μεγάλο κεφάλαιο, με φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και άλλες παροχές.


Μαζί με την ένταση της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά στρώματα κλιμακώνεται και ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων από το κράτος και την εργοδοσία. Δεν περνάει βδομάδα που να μην προστίθεται μία ακόμα μελανή σελίδα, που δείχνει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Στις διώξεις συνδικαλιστών για «παράνομες και καταχρηστικές» κινητοποιήσεις, στην παρουσία ασφαλιτών σε διαδικασίες του εργατικού κινήματος, στο χτύπημα μαθητών και εκπαιδευτικών από τα ΜΑΤ, όπως στη Θεσσαλονίκη, έρχεται να προστεθεί η ποινή της φυλάκισης σε αγροτοσυνδικαλιστές επειδή κρέμασαν συμβολικά ένα πανό σε κατάστημα εφορίας. Το σκληρό, ταξικό και απάνθρωπο πρόσωπο του συστήματος, η πολύπλευρη αντιδραστικοποίησή του, αποκαλύφθηκαν σε όλο τους το «μεγαλείο» στην περίπτωση της καθαρίστριας από τον Βόλο, στην οποία επιβλήθηκε δεκαετής κάθειρξη για «πλαστογραφία απολυτηρίου από το Δημοτικό». Στο πλαίσιο της έντασης του αυταρχισμού, μάλιστα, η κυβέρνηση εφαρμόζει άλλη μια ευρωενωσιακή Οδηγία που προωθεί το φακέλωμα και τον χαφιεδισμό, με τη συστηματική παρακολούθηση των επιβατών των αεροπλάνων, καθιστώντας τους όλους καταρχήν ύποπτους. Πρόκειται για απανωτά κρούσματα, που πάνε πακέτο με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να θωρακίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, να μείνουν στον πάτο οι απαιτήσεις των εργαζομένων, να καταστέλλεται η πάλη, η διεκδίκηση.

Να χρεοκοπήσει ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση
 
Για τη θωράκιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, άλλωστε, η κυβέρνηση «ανοίγει βήμα» στην εμπλοκή της στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια, σηκώνοντας όλο και πιο ψηλά την αμερικανοΝΑΤΟική σημαία στην περιοχή. Στο πλαίσιο των πρωταγωνιστικών ρόλων που αναλαμβάνει, μετατρέποντας όλη τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου και πρωτοστατώντας σε ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις, όπως στα Βαλκάνια, προστίθεται τώρα και η δημιουργία «κέντρου πρακτόρων» στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία ενταγμένη στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί «εξασφάλισης σταθερότητας και ασφάλειας» μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια καταρρέουν μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσα και γύρω από την Κύπρο, όπου φανερώνεται ότι η αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου από τα μονοπώλια φέρνει τους λαούς μπροστά σε νέες περιπέτειες. Η ένταση της τουρκικής προκλητικότητας, που φτάνει να αμφισβητεί την κυριαρχία ακόμα και γύρω από την Κρήτη, πάντα κάτω από τη ΝΑΤΟική σκιά που πέφτει όλο και πιο βαριά στη «γειτονιά» μας, επιβεβαιώνει ότι η ενισχυμένη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή, με σενάρια ακόμα και για εμπλοκή του στο «σύστημα εγγυήσεων» της Κύπρου, φέρνει μόνο ανασφάλεια και αναβαθμισμένους κινδύνους για τους λαούς στην περιοχή μας.

Οι σχεδιασμοί αυτοί της κυβέρνησης δεν μένουν αναπάντητοι από το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Η προηγούμενη βδομάδα σημαδεύτηκε από τις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με αφορμή την κορύφωση των εορτασμών για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 
Παράλληλα, δυναμώνει το κύμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στον ναύτη που αντέδρασε σε αυτόν τον προσανατολισμό, λέγοντας όχι σε συμμετοχή στις ΝΑΤΟικές αποστολές και δείχνοντας με τη στάση του πόσο μεγάλη σημασία έχει, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να υψώνει κανείς ανάστημα, να δείχνει το δίκιο, να παραδειγματίζει.

Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης, με το ΚΚΕ πιο δυνατό παντού. Μέσα από μια πραγματικά πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα, το Κόμμα απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης στην εργατική τάξη, σε ανθρώπους του μόχθου που προβληματίζονται, που λένε ότι «κάτι πρέπει να γίνει». Σε εργαζόμενους προοδευτικούς, αγωνιστές, που νιώθουν εξαπατημένοι από τις προσδοκίες που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να απογοητεύτηκαν προσωρινά, όμως τιμούν και εμπνέονται από τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, διαπιστώνουν στην πράξη ότι σήμερα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ. Η κορύφωση της δράσης μας για τα 100χρονα του Κόμματος, οι μεγάλες πρωτοβουλίες που παίρνουμε, μπορούν να εκπέμψουν το μήνυμα της συσπείρωσης νέων δυνάμεων με το ΚΚΕ, μπροστά στις μεγάλες και δύσκολες μάχες που έρχονται.

Ριζοσπάστης    Σάββατο 24 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 25 Νοέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ