9 Νοε 2018

Το ΠΑΜΕ έπιασε στα πράσα ασφαλίτη στο συνέδριο του ΕΚ Θεσσαλονίκης

Η συνήθεια της ΕΛ.ΑΣ που έγινε λατρεία ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά στη διάρκεια του συνεδρίου του ΕΚ Θεσσαλονίκης. Ο ασφαλίτης έγινε αντιληπτός στο χώρο του κτιρίου. από συνδικαλιστές που τον έπιασαν στα πράσα, εξαναγκάζοντάς τον να δείξει την ασφαλίτικη ταυτότητά του.  Αμέσως έσπευσε να τον σώσει ο ανώτερός του, λέγοντας πως είναι απλώς οδηγός του και μπήκε στο κτήριο για να πάρει έναν καφέ. Το μόνο που έλειπε ήταν η ατάκα της Αλίκης Βουγιουκλάκη από την “Μοντέρνα Σταχτοπούτα”: Με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο.
Τα όργανα της ασφάλειας απέδειξαν για πολλοστή φορά οτι δρουν χέρι- χέρι με τους εργατοπατέρες και βασικά στην υπηρεσία τους. Οι προκλήσεις των τελευταίων είχαν αρχίσει από νωρίς, ενώ προσπάθησαν να αποκλείσουν από το συνέδριο τους αντιπρόσωπους του Συνδικάτου Οικοδόμων, προσπάθεια που έπεσε στο κενό, αλλά είναι ενδεικτική των προθέσεων και του “αντιπροσωπευτικού” συνεδρίου που θέλουν να κάνουν. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην “εργατομάνα” Φαρκαδόνα οι…πληθωριστικές ψήφοι οικοδόμων είναι πολύ ευπρόσδεκτες από τους ίδιους.
Την παρουσία του ασφαλίτικου μηχανισμού κατήγγειλε στα μέσα ενημέρωσης ο Λεωνίδας Στολτίδης εκ μέρους της «Εργατικής Ενότητας», ενώ ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης στη ΓΣΕΕ είπε: «Είναι από το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας. Ήρθε εδώ να παρακολουθήσει το Συνέδριο, σταλμένος από την υπηρεσία του. Ξέρετε πριν λίγες μέρες η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ έστειλε χαρτί στην κυρία Γεροβασίλη και ζήταγε παρουσία των ΜΑΤ και της Ασφάλειας προφανώς να γίνουν τα συνέδρια. Συνέδριο πραγματικό θα γίνει μόνο με την παρουσία των εργατικών συνδικάτων και των ίδιων των εργαζομένων. Όχι με την Ασφάλεια, όχι με την παρουσία στελεχών εκείνων των παρατάξεων που αποφάσισαν να φέρουν εδώ την Ασφάλεια. Θέλουν συνέδρια μακριά από τους εργαζόμενους. Εμείς θέλουμε συνέδριο ζωντανό, μαχητικό, δημοκρατικό, ανοιχτό στους εργαζόμενους, να ξεκινήσει με τους πραγματικούς αντιπροσώπους και όχι με τους νόθους των εργοδοτών και όποιων άλλων».
Ο ασφαλίτης παραδόθηκε στον διοικητή του, ενώ ακούγονταν δυνατά το σύνθημα «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ