23 Δεκ 2018

Θεατές του κόσμου ενωθείτε – Ο Μαρξ γίνεται anime στην Κίνα

(VIDEO)

Μπορεί κανείς να έχει τις αντιρρήσεις του για το πόσο εφαρμόζεται επί της ουσίας η θεωρία του Μαρξ στη σύγχρονη Κίνα, σίγουρα όμως δεν μπορεί να έχει αντίρρηση πως η χώρα βρίσκει δημιουργικούς τρόπους για να τιμήσει τον πατέρα του επιστημονικού σοσιαλισμού. Μπορεί τα 200 χρόνια από τη γέννησή του να έχουν ήδη συμπληρωθεί εδώ και μήνες, ωστόσο το δημοφιλές κινέζικο σάιτ στρήμινγκ και παιχνιδιών Bilibili ανακοίνωσε πως θα τιμήσει την επέτειο με μια σειρά anime αφιερωμένη στη ζωή του Μαρξ.
Με τίτλο «Ο ηγέτης» η σειρά αναμένεται να προβληθεί την ερχόμενη άνοιξη. Στην υλοποίηση της σειράς συμμετέχει το Σχέδιο Μελέτης και Ανάπτυξης της Μαρξιστικής Θεωρίας, που δημιουργήθηκε από το ΚΚ Κίνας πριν 14 χρόνια, αλλά και η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.
Πυρήνας της σειράς θα είναι η ανάπτυξη της πολιτικής θεωρίας του Μαρξ, διανθισμένη όμως από την παρουσίαση της σχέσης του με την αγαπημένη σύζυγό του Τζένη φον Βεστφάλεν και τη φιλία του με τον Φρήντριχ Ένγκελς.
Σύμφωνα με τη σύνοψη της πλοκής που παρουσιάζει η διαδικτυακή πλατφόρμα, ο Μαρξ περιγράφεται ως μια άφοβη μορφή που αφύπνισε το προλεταριάτο και επηρέασε τον τρόπο εξέλιξης της ιστορίας.
Ήδη έχει κυκλοφορήσει το τρέηλερ της σειράς, φθάνοντας μέσα σε λίγες μέρες τις 380.000 θεάσεις, ενώ και οι ακόλουθοι της πλατφόρμας Bilibili αυξήθηκαν κατά 55000, λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του.
Οι αντιδράσεις των Κινέζων στα ΜΚΔ ήταν ανάμεικτες. Ένα χρήστης του Weibo, του κινέζικου τουίτερ δηλαδή, σχολίασε: «Το είδα στον ελεύθερο χρόνο μου. Ααααχ. Το να κάνεις κινούμενα σχέδια για ένα είδωλο είναι τόσο καταπληκτικό!» Άλλοι πάλι σχολίασαν πως οι χαρακτήρες είναι υπερβολικά καλοί και προσπαθούν να δείξουν αληθινοί, ενώ άλλοι επεσήμαναν πως τα χειρόγραφά του φαίνονται πολύ καθαρότερα απ’ό,τι στην πραγματικότητα.
Ακολουθεί το τρέηλερ με αγγλικούς υπότιτλους:

Με πληροφορίες από radiichina.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ