23 Δεκ 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μία ακόμη πράξη του έργου «Βία και Καταστολή» παίχτηκε στην αιφνιδιαστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας την Παρασκευή 21/12 στην Ιόνιο Βουλή. Άριστοι ενορχηστρωτές, η Δημοτική Αρχή και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να αδειάσουν με τη βία το χώρο της συνεδρίασης από τους κατοίκους της Λευκίμμης που διαμαρτύρονταν για τον παράνομο ΧΥΤΑ και την παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή τους. Επικουρικά, είχε καλεστεί και εισαγγελέας για να παρακολουθήσει τα όσα διαδραματίστηκαν στο χώρο.
Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δε συμμετείχαν σε αυτή τη συνεδρίαση, η οποία έγινε με όρους μυστικότητας. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτος ο τρόπος αυτός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και για αυτό τον καταγγείλαμε και δεν τον νομιμοποιήσαμε με την παρουσία μας. 
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, όσοι τους στηρίζουν, δε σταματάνε πουθενά. Πέρα από τα άπειρα ψέματα και την προπαγάνδα δε διστάζουν να δώσουν εντολή για να ασκηθεί βία έτσι ώστε να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί τους. Η διαχείριση των απορριμμάτων έχει πολύ χρήμα και τα συμφέροντα είναι τεράστια.
Το αδιέξοδο που δημιούργησαν διαχρονικά οι Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές μαζί με τις κυβερνήσεις δημιουργούν κλίμα αγανάκτησης. Το ΚΚΕ καλεί όλους όσους πλήττονται από αυτή την πολιτική να βάλουν στο στόχαστρο την αιτία που δημιουργεί όλα μας τα προβλήματα, που δεν είναι άλλη από το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε και που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του κέρδους.
Η παρουσία των ΜΑΤ, η βία, οι συλλήψεις, η τρομοκρατία και η καταστολή είναι απαράδεκτα. Η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση έχουν την πλήρη πολιτική ευθύνη. Άλλωστε, απ’ ότι φαίνεται, έχουν στο σχεδιασμό τους κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνεται με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
«Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάνε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνουνε τις πλάτες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ